Blessures

Blessure ABC

Er zijn veel sportblessures waarmee je niet naar de dokter of fysiotherapeut hoeft, eenvoudigweg omdat je ze zelf kan genezen. Alfabetisch gerangschikt 35 tips en adviezen voor de beste thuisbehandeling van beruchte lopersongemakken. Lees meer.

Psychische aspecten bij blessures

Artikelen over blessurepreventie hebben gewoonlijk een fysieke invalshoek, en gaan over rekoefeningen, alternatieve trainingsvormen en rust. Op zich is dat ook goed. Maar vaak wordt hierbij het psychische aspect uit het oog verloren. Vaak raken we geblesseerd omdat we de waarschuwingssignalen negeren, proberen door de pijn heen te lopen en alle voorzichtigheid overboord gooien. Lees meer.

Herken klachten

Wat moet je precies doen bij een drukkend gevoel op de borst of een ongewone vermoeidheid?
Goede adviezen over hoe te handelen bij:

  • onregelmatige hartslag;
  • pijn in de botten;
  • bobbels op het onderbeen;
  • uitdrogingsverschijnselen;
  • hoofdpijn;
  • symptomen van verkoudheid;
  • uitblijvende menstruatie.
Lees meer.

Voorkom griep

Wist je dat lopen je immuunsysteem kan versterken en je kan beschermen tegen verkoudheid en griep? In verschillende onderzoeken zijn positieve effecten waargenomen van het bewegen op de immuniteit. Lees meer.

Lopen na een hartaanval

Een paar jaar geleden kreeg de Amerikaan Bill Earls een zware hartaanval. Kort daarna onderging hij een uitgebreide bypass-operatie. Earls is ervan overtuigd dat hardlopen zijn leven gered heeft. Lees zijn persoonlijke notities over oorzaak, gevolg en revalidatie. Lees meer.

Alternatieve remedies bij loopblessures

Het is bij veel blessures niet alleen mogelijk jezelf te behandelen, het is tevens mogelijk om alternatief te trainen en te oefenen. Lees meer.

Spierpijn is een raadsel

Miljarden spiervezels over de hele wereld zenden op dit moment hun signalen uit. Pijnlijke boodschapjes voor de hersenen van vele duizenden hardlopers. Ondanks deze immense aantallen is de precieze oorzaak van spierpijn voor wetenschappers nog steeds een raadsel. Er is daarom ook geen medisch specialist die pijnlijke spieren direct kan genezen. Gelukkig hoeft er voor hardlopers geen alarmklok te worden geluid. Deze preventieve maatregelen houden je op weg. Lees meer.

Advertentie
Advertentie

volg ons