Hardlopen actieve rust schema hardloopschoen hardloopschoenen runnersweb runners world runnersworld halve marathon beginners beginnen hardloopschema trainingsschema hardloopblessure hardloopkleding enkel enkels voet voeten knie knieen heup heupen blessure blessures pijn kuiten kuit looptips training tips trainingstips hartslagmeter

Spierpijn

Door Redactie Runner's World | 15 juni 2010

Actieve rust. Een duur woord voor een luie training. En zo tover je een middagje shoppen om in actieve rust. De echte rust volgt pas ‘s avonds met de benen omhoog op de bank.

Wie na de marathon van pure ellende, of eerder spierpijn, de trap niet meer af kan komen, kan hardlopen vaak even helemaal gestolen worden. Dat is het strategische moment voor de (zelfbenoemde) trainer de term actieve rust te laten vallen. Onder het mom van: het is toch een training, lekker doen waar je zin in hebt.

Wandelen, fietsen, zwemmen, gras maaien, de auto wassen, de ramen zemen, het valt allemaal binnen het stramien van actieve rust. Voordeel van al deze varianten is dat het lichaamsgewicht niet opgetild en verplaatst hoeft te worden. Dat scheelt enorm, het ontbreken van de schokbelasting die elke landing veroorzaakt.

Waak tijdens het winkelen wel voor vertillen, dus koop niet te veel.
[15 juni 2010]
Runner's World

Deel dit artikel

Redactie Runner's World

Runner's World is hét meest gelezen hardloopblad ter wereld. Lees Runner's World en je loopt altijd voorop met de nieuwste apps, mooiste verhalen en opmerkelijkste trends.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mailadres *
Ja, ik ontvang graag de gratis Runner's World nieuwsbrief.
Runner's World Decembereditie 2015

Deze maand in Runner's World:

Bekijk de inhoud