Estafette - interview

 • Estafette-interview: Wilma Rusman-Zukrowski

  Estafette-interview: Wilma Rusman-Zukrowski

  De Rotterdam Marathon werd in 1985 gewonnen door Wilma Rusman-Zukrowski (54). 'Mijn generatie schreeuwt nu om opvolgers.'

 • Estafette-interview: Nadja Wijenberg

  Estafette-interview: Nadja Wijenberg

  Nadja Wijenberg groeide als atlete op in het Sovjet-systeem en werd in Nederland een - nog steeds - succesvolle marathonloopster.

 • Estafette-interview: Carla Beurskens

  Estafette-interview: Carla Beurskens

  Carla Beurskens was in 1987 de nummer acht aller tijden op de marathon. Nu gloort op 61-jarige leeftijd een heel nieuwe loopcarrière.

 • Estafette-interview: Miranda Boonstra

  Estafette-interview: Miranda Boonstra

  Miranda Boonstra is al lang en breed master, maar loopt nog steeds toptijden op de marathon. Hoe ontdekte zij de liefde voor het lopen die nu nog haar passie voedt?

 • Estafette-interview: Wilma van Onna

  Estafette-interview: Wilma van Onna

  Marathonloopster Wilma van Onna genoot intens van haar sport, vierde internationale successen en is nu nog met veel plezier in de loopsport werkzaam.

 • Estafette-interview: Léonie van den Haak

  Estafette-interview: Léonie van den Haak

  Léonie van den Haak is verslingerd aan de lange afstand, zeker na haar tweede plaats in de epische Griekse Spartathlon over 246 kilometer.

 • Estafette-interview: Hans Koeleman

  Estafette-interview: Hans Koeleman

  Hans Koeleman domineerde ruim tien jaar lang de steeple chase. Van alle nationale toppers is hij misschien wel de ware born runner.

 • Estafette-interview: Ellen van Langen

  Estafette-interview: Ellen van Langen

  Onze laatste Olympische atletiekkampioen, Ellen van Langen, loopt graag, maar niet meer met het heerlijke gevoel van vroeger. Genieten van de atletiek doet ze nog volop.

 • Estafette-interview: Rob van de Klundert

  Estafette-interview: Rob van de Klundert

  Na een reeks van 400-meterlopers is het stokje nu in handen van Rob van de Klundert, met 21.27 voormalig recordhouder op de 200 meter indoor.

 • Estafette-interview: Junior de Lain

  Estafette-interview: Junior de Lain

  Sprinttrainer Junior de Lain begon als langeafstandsloper. Hoe Carl Lewis in 1984 zijn leven veranderde...

 • Estafette-interview: Erik van der Veen

  Estafette-interview: Erik van der Veen

  De in Dubai woonachtige Erik van der Veen was nationaal topper en kampioen op de 400 meter, maar vindt zijn eerste 200 meter als junior zijn beste prestatie.

 • Estafette-interview: Arjen Visserman

  Estafette-interview: Arjen Visserman

  Arjen Visserman is sinds 1986 Nederlands recordhouder op de 400 meter. Momenteel leidt hij een bloeiend bedrijf dat voor sporters van divers niveau looptrainingen verzorgd.

 • Estafette-interview: Dave Elderenbosch

  Estafette-interview: Dave Elderenbosch

  Dave Elderenbosch was specialist en kampioen op de 400 meter - soms met horden - en traint tegenwoordig enkele nationale verspringtoppers.

 • Estafette-interview: Léon Haan

  Estafette-interview: Léon Haan

  Léon Haan was twintig jaar geleden onze beste 800-meterloper en ontpopte zich daarna tot een deskundig sportcommentator voor Eurosport en Studio Sport.

 • Estafette-interview: Jaap van Treijen

  Estafette-interview: Jaap van Treijen

  Jaap van Treijen was nationaal topper op de 800 meter en fungeerde diverse keren als haas in belangrijke wedstrijden van Rob Druppers. Zijn grootste succes was een vijfde plaats bij de EK indoor in 1987.

 • Estafette-interview: Rob Druppers

  Estafette-interview: Rob Druppers

  Rob Druppers was lange tijd recordhouder op de 800m en veroverde alle Nederlandse atletiekharten met zijn WK-zilver in 1983.

 • Estafette-interview: Bert van Vlaanderen

  Estafette-interview: Bert van Vlaanderen

  Bert van Vlaanderen is een van de beste marathonlopers uit onze geschiedenis en pakte zelfs brons bij het WK atletiek in 1993. Hoe kijkt hij terug op zijn loopbaan?

 • Estafette-interview: Michel Butter

  Estafette-interview: Michel Butter

  Michel Butter (27) heeft een prachtig marathonjaar achter de rug. Aan Runner's World vertelt hij hoe hij 2012 en de aanloop naar zijn persoonlijk record heeft beleefd.

 • Estafette-interview: Dennis Licht

  Estafette-interview: Dennis Licht

  Dennis Licht (28) is afgestudeerd sportmarketeer en beleefde bij de EK in Helsinki zijn grootste sportieve succes: zevende in de finale op de 5000 meter, vóór alle Spanjaarden.

 • Estafette-interview: Arnoud Okken

  Estafette-interview: Arnoud Okken

  Arnoud Okken (30) zag dit jaar op zijn favoriete nummer, de 800 meter, de mooiste race ooit gelopen. Maar wat deed de voormalig indoorkampioen van Europa zelf in 2012?

 • Estafette-interview: Robert Lathouwers

  Estafette-interview: Robert Lathouwers

  Robert Lathouwers (29) is de snelste 800-meterloper van Nederland en deed al aan twee Olympische Spelen mee. Afgelopen seizoen kwam hij na een forse blessure terug met een persoonlijk record.

 • Estafette-interview Patrick van Luijk

  Estafette-interview Patrick van Luijk

  Sprinter Patrick van Luijk (28) was afgelopen zomer individueel en met het 4 x 100 meter estafetteteam zeer succesvol bij de Europese Kampioenschappen (Helsinki) en de Olympische Spelen (Londen).

 • Het estafette-interview: Frits Frederiks

  Het estafette-interview: Frits Frederiks

  De zus van zijn oma heeft ooit nog gesprint tegen Fanny Blankers-Koen. Het sprinttalent lijkt in de familie te zitten, want ook Frits Frederiks (23) is een verdienstelijk sprinter. Helaas komen blessures veelvuldig om de hoek kijken.

 • Het estafette-interview: Joren Tromp

  Het estafette-interview: Joren Tromp

  Nadat Joren Tromp (23) de Olympische Spelen op een haar na miste, heeft hij overwogen om de overstap te maken naar het betaald voetbal. Maar na een overtuigend gesprek met zijn coach gaat hij er weer voor. Rio, hier komt Joren Tromp!

 • Het estafette-interview: Sharona Bakker

  Het estafette-interview: Sharona Bakker

  Al op jonge leeftijd liep hordeloopster Sharona Bakker (22) met haar vader hard in de duinen. Vroeger was het nog ‘Kom op Sharona!’, maar jaren later is het andersom. Bakker werd en is topatleet.

 • Het estafette-interview: Jesper van der Wielen

  Het estafette-interview: Jesper van der Wielen

  Jesper van der Wielen (21) is van plan een groot atleet te worden in de internationale hardloopwereld. Een interview.

 • Het estafette-interview: Pelle Rietveld

  Het estafette-interview: Pelle Rietveld

  Optimist, dat is de beste omschrijving van meerkamper Pelle Rietveld (27) . Toen hij nog maar vijf jaar was, overleed zijn moeder. Dat heeft ‘m gevormd. ‘Bij kleine dingen besef ik dat het leven bijzonder is.’

 • Het estafette-interview: Nadine Broersen

  Het estafette-interview: Nadine Broersen

  Door onzekerheid raakte Nadine Broersen (22) het plezier in lopen tijdelijk kwijt. Maar haar zelfvertrouwen nam toe door een andere trainer en de Olympische Spelen. Haar bijzondere meerkamptalent komt nu pas echt goed tot uiting.

 • Het estafette-interview: Marlou van Rhijn

  Het estafette-interview: Marlou van Rhijn

  Ze deed haar bijnaam Blade Babe eer aan door vanuit Londen terug te keren met een zilveren plak op de 100 meter en een gouden op de 200 meter. Maar het meest bijzonder: ze liep een wereldrecord. Een interview met Marlou van Rhijn (20) .

 • Nieuw: het Estafette-interview

  Nieuw: het Estafette-interview

  Zondag was de laatste dag van de Paralympische Spelen. Nederland keerde met 39 medailles dik tevreden huiswaarts. Eén van de deelnemers was Suzan Verduijn (28) . Een interview.

Advertentie
Advertentie

volg ons