Calorieverbruik

Door Redactie Runner's World | 5 mei 2009

Met de calculator op deze pagina kan je bepalen hoeveel calorieën je verbruikt tijdens het lopen van een bepaalde afstand. Je hoeft alleen je gewicht en de gelopen afstand te weten.

Als je loopt om af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je aan voeding en vocht binnen krijgt. Je verliest meer gewicht door regelmatig te lopen en goed te letten op wat je eet.
Met lopen verbrand je veel calorieën omdat je je hele lichaamsgewicht moet verplaatsen, dit in tegenstelling tot b.v. roeien of fietsen waarbij je op je achterwerk zit. Tienduizenden mensen gingen je al voor en raakten vele kilo’s kwijt.

Je hoeft echt niet snel te lopen om calorieën te verbranden. Het zit hem meer in de afstand dan in de snelheid. Je gewicht speelt echter wel een rol. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Het kost meer energie om een zwaar voorwerp te verplaatsen dan een licht.

Hieronder kan je je gelopen kilometers en gewicht (in kilogram) invoeren. De afstand en het gewicht moet je met een punt in vullen: 3.5 kilometer, 65.3 kilo.

Calorieverbruik

Hoeveel calorieën heb je verbruikt tijdens het lopen van een bepaalde afstand

Veel meer over dit onderwerp lees je op de pagina calorieën.

Noot: in de voedingsleer wordt meestal gesproken over calorieën, maar daarmee worden kilocalorieën bedoeld.

Deel dit artikel

Redactie Runner's World

Runner's World is hét meest gelezen hardloopblad ter wereld. Lees Runner's World en je loopt altijd voorop met de nieuwste apps, mooiste verhalen en opmerkelijkste trends.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mailadres *
Ja, ik ontvang graag de gratis Runner's World nieuwsbrief.
Runner's World Decembereditie 2015

Deze maand in Runner's World:

Bekijk de inhoud