Versterk je kuitspieren

Door Redactie Runner's World | 29 oktober 2012

Hoge hakken, strakke kuiten. Klinkt als de titel van een licht erotisch getint boek over wielrennende vrouwen in het uitgaansleven. Jammer, het betreft hier de correlatie tussen de hoogte van de hak van je hardloopschoen en de dreiging van een spierscheuring door te korte kuitspieren (zweepslag).

Niet alle hardloopschoenen hebben even hoge of even harde hakken. Wanneer de hak te hoog is verkort de kuitspier (in principe zijn spieren lui, dus als ze niets of weinig hoeven te doen zullen ze dat niet achterwege laten). Is de hak te laag, komt er meer spanning op de kuitspier. In beide gevallen loop je een groter risico op spierproblemen.

Versterk je kuitspieren door in een lichte spreidstand te gaan staan. Houd de voeten plat op de grond. Ga op je voorvoeten staan, duw jezelf als het ware omhoog. Even vasthouden en rustig de hakken weer laten zakken. Vijftien tot twintig keer herhalen.

Deel dit artikel

Redactie Runner's World

Runner's World is hét meest gelezen hardloopblad ter wereld. Lees Runner's World en je loopt altijd voorop met de mooiste verhalen, beste trainingen en opmerkelijkste trends.

Nieuwsbrieven

Deze maand in Runner's World:

Bekijk de inhoud