Topklok: Garmin Forerunner 935

[Advertorial] Samen met de nieuwe Running Dynamics Pod biedt de FR935 álle functionaliteiten die hardlopers nodig hebben.

maandag, 19 juni 2017, 11:18
Topklok: Garmin Forerunner 935

Beter dan ooit

Het is Garmin gelukt om op basis van de veelgeroemde multisporthorloges uit de Fenix 5-serie een topklok te ontwerpen voor triatleten en hardlopers. Samen met de nieuwe Running Dynamics Pod weet je voortaan alles wat met je looptraining te maken heeft.

Garmin FR935De FR935 is met slechts 49 gram gewicht puur gericht op prestaties en resultaat. Dankzij geavanceerde functies word je door je trainingen geleid en kun je na afloop analyseren hoe je nog beter kunt trainen. Erg behulpzaam daarbij is de 24-uurs hartslagmeting op de pols (Elevate). Hierbij gaat de meetfrequentie aanzienlijk omhoog als je sportief actief wordt.

Nieuwe trainingsfuncties laten de FR935 je nog beter coachen dan ooit. Je trainingsstatus wordt automatisch geanalyseerd op basis van je recente trainingsgeschiedenis en prestaties. Samen met de functie ‘Trainingseffect’ krijg je gedetailleerde informatie over hoe je lichaam reageert op alle inspanningen, of de training effectief is, wanneer je piekt en wanneer je juist te ver gaat.

Slimme running pod
Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ook op wekelijkse basis je trainingsbelasting bekeken, zodat je je training nog effectiever kunt analyseren en inrichten. Wat wil je nog meer?
De optionele Running Dynamics Pod misschien? Dit minuscule apparaatje bevestig je aan je broekband, waarna deze loopkarakteristieken worden gemeten:

  • Pasfrequentie (aantal stappen per minuut).
  • Grondcontacttijd (tijd dat je voeten op de grond staan).
  • Grondcontacttijd-balans (sta je links langer aan de grond dan rechts?).
  • Paslengte (afstand van een stap).
  • Verticale oscillatie (op en neergaande beweging van je bovenlichaam per stap).
  • Verticale ratio (verhouding tussen verticale oscillatie en paslengte; hoe lager de ratio, hoe efficiënter je loopt).

Garmin FR935

Triatlon
Fietsers en zwemmers (en dus triatleten) profiteren nog eens van extra interessante functies van de pod, zoals de tijd dat je op je zadel zit dan wel op de pedalen staat (fietsen) en de slagsnelheid (zwemmen). Triatleten wisselen bovendien met één druk op de knop van sportfunctie op de Foreunenr 935.

De FR935 bezit verder ook een hoogtemeter en barometer en meet je positie via GPS en GLONASS. Verder is de app TrainingPeaks standaard aanwezig, zodat je gratis workouts kunt uploaden naar je horloge.

Thuisfront
Of dat alles niet genoeg is, kan het thuisfront je met ‘LiveTrack’ altijd volgen, wel zo veilig, terwijl je met de functie ‘GroupTrack’ tegelijkertijd je trainingspartners in de gaten kunt houden. Met een draaiende GPS-functie houdt de oplaadbare batterij van de FR935 het een etmaal uit.

Garmin FR935

Alle functies van de FR935 kunnen via Garmin Connect achteraf uitgebreid worden bestudeerd. Daarnaast maken de smartwatch-functies dit sporthorloge ook tot een ultramoderne device voor dagelijks gebruik. Met de gemakkelijk te verwisselen serie polsbanden (siliconen, leer en hoogwaardig metaal) kun je zelf je style kiezen en gerust ook in je dagelijks leven met de FR935 pronken.

Nog niet overtuigd? Check dan deze videobeelden:

Dit ultramoderne sporthorloge van Garmin is in twee uitvoeringen te koop:

 

De Garmin FR935 is te koop bij: Run2Day, Bever en een groot aantal hardloopspeciaalzaken.
Nog meer sporthorloges vind je in onze webshop.