Hartslagmeter test januari 2012

Ook in 2012 zijn er hartslagmeters getest. Verschillende lopers, variërend van langeafstandlopers tot beginners, hebben een aantal hartslagmeters getest. Bekijk welk horloge bij jou past.

donderdag, 14 juni 2012, 15:46
Hartslagmeter test januari 2012

Check nog veel meer actuele sporthorloges in onze Webshop.

 

Garmin Forerunner 210 | Garmin | €249

De forerunner 210 wordt geleverd met een quick reference guide, ofwel een verkorte gebruikershandleiding. Dat is handig, zo kun je snel met je nieuwe hartslagmeter aan de slag. De forerunner 210 is voorzien van GPS en kan tijd, afstand, tempo, hartslag en calorieverbruik meten. Daarnaast is het mogelijk om rondetijden en intervallen op loopafstand of looptijd in te stellen. Een paar kanttekeningen: het duurt soms wel twee minuten voordat het horlogo een gps-signaal opvangt. Dat zou sneller moeten. Ten tweede: het zou handig zijn als de display automatisch oplicht bij het melden van rondetijden. Dan hoef je tijdens het lopen het lichtknopje niet in te drukken.

RCX5 | Polar | €395,95

De RCX5 oogt futuristisch. Het horlogebandje bevat maar liefst 35 gaatjes, en is dus bijna traploos verstelbaar. De kast is plat, de display goed leesbaar. De menu-opbouw is intelligent en overzichtelijk. Bij sommige sporthorloges is het een ramp om ingevoerde gegevens te wijzigen, maar bij de RCX5 is dat geen probleem. De hartslagmeter reageert snel op tempowisseling. Dankzij de footpod ben je constant op de hoogte van je looptempo. De hartslagmeter laat verschillende dingen zien: topsnelheid, gemiddelde snelheid, actuele hartslag, gemiddelde hartslag, hartslagzone, afgelegde afstand en calorieverbruik.

Target Trainer 200 Tap HR Full | Timex | €149

Deze running computer geschikt voor een grote groep sporters, van de beginnende lopers tot de ervaren marathonloper. Het horloge beschikt over een grote display en stoere kleuren. Het horloge reageert zonder vertraging op rust en inspanning. Ook tempowisselingen pakt de hartslagsensor adequaat. Voor lopers die graag trainen in het donker, beschikt de Target Trainer over een indigo-functie. Het display licht op. De brandtijd is met twee seconden aan de krappe kant, en het is jammer dat je het contrast niet kan verhogen. Het aanraakscherm (tap screen) is de belangrijkste nieuwe feature van dit horloge. Met een ferme tik op het scherm start je de chronometer en sla je ronden op in het geheugen.

sigma

PC10.11 | Violet Sigma | €44,95

De PC10.11 Violet is vooral geschikt voor beginnende loopsters. Je kunt er je hartslag mee monitoren, controleren hoe lang je hebt gelopen en hoe veel calorieën je hebt verbrand. Er zit een eenvoudige stopwatchfunctie op met een start-, stop- en resetknop. Nadat je leeftijd, gewicht en geslacht invoert, berekent de PC10.11 automatisch in welke hartslagzone je moet hardlopen. Maar het is ook mogelijk om zelf een programma met een minimum en een maximum hartslag in te stellen. Het is echter niet mogelijk om een interval training te programmeren. Er zit geen rondeteller of signaalfunctie op. Als je een minutenschema wilt volgen, moet je dus zelf de tijd in de gaten houden. De hartslagzones zones zijn aan de lage kant, vooral voor beginners. Zij hebben normaal gesproken een hogere rustpols.

Quest | Suunto | €199,95

De Quest heeft veel te bieden. Zoals de tap to lap-functie, de recovery time-weergave en de Movestick Mini, een kleine usb-stick waarmee het horloge communiceert met movescount.com, de online community van Suunto. Met de tap to lap-functie worden rondetijden opgeslagen door middel van een tikje op het horlogeglas. Soms gaat dit in een keer, soms moet je het nog een keer proberen. Om de accu te sparen gaat het display knipperen. Prima, want de informatie blijft zo goed leesbaar. Dankzij de Movestick kunnen gegevens draadloos worden geüpload naar de website movescount.com. Een prima hartslagmeter met veel opties. In combinatie met de footpod mini, die snelheid- en afstandmetingen mogelijk maakt is het een complete running computer.