Speciale schoen voor Marathon Rotterdam

De New Balance Fresh Foam 1080 is er nu ook in een speciale editie voor de NN Marathon Rotterdam.

vrijdag, 1 april 2016, 9:35
Speciale schoen voor Marathon Rotterdam

Doe jij mee aan de NN Marathon Rotterdam? Dan ben je ook vast veel in de weer geweest met je loopschoenen. New Balance maakt je zoektocht nog wat interessanter. Met de speciale Rotterdam Marathon-editie van de Fresh Foam 1080. Als collector’s item is dit model echter natuurlijk niet te versmaden.

Schoenentest

Runner’s World legde het model al op de testbank en deed er uitgebreide praktijktesten mee. Dit was het oordeel uit het maartnummer van Runner’s World.

‘In de Fresh Foam-collectie, met ook de Zante en Boracay, is de 1080 vooral een fijn allround model.

Door een verhoogde dichtheid van het zoolmateriaal is er extra stabiliteit en veerkracht aan de zool toegevoegd. Zo zijn de andere twee modellen ware lichtgewichten, terwijl de toch ook niet heel zware 1080 voor een veel breder publiek geschikt is.

Over breed gesproken: het bovenwerk geeft ook bredere voeten voldoende ruimte. Dat ligt deels aan de brede basis van de schoen, zodat je ook een behoorlijk stabiele rit kunt verwachten, terwijl daar geen specifieke technieken voor aanwezig zijn.

Verder is het model vooral een neutrale flyer met een demping die door alle testlopers werd geapprecieerd. Onze testcijfers laten zien dat de demping in het hielgedeelte van het vrouwenmodel een iets minder soft gevoel oplevert.

Het lichte gewicht en de veerkracht kregen ook hoge rapportcijfers.

De Fresh Foam 1080 Rotterdam Marathon heeft een adviesverkoopprijs van €160 en is onder meer te koop bij alle Run2Day-winkels.

 

Je kunt het maartnummer met de complete Schoenentest (32 modellen) nog nabestellen  in onze webshop.

Foto: Run2Day.nl