Onderzoek: blessures de baas

Hardlopen vraagt veel van je lichaam, vooral bij beginners. Meer inzicht is belangrijk.

maandag, 13 februari 2017, 11:23
Onderzoek: blessures de baas

Online onderzoek met vragenlijst over blessures.

De afgelopen week zagen we een piek van Runnersweb-lezers die op zoek waren naar onze Blessuretips. De kans is groot dat deze zoektocht naar informatie aansluit bij die in de eerste week van januari, waarin heel veel nieuwe bezoekers op Runnersweb langskwamen. Allemaal beginnende hardlopers met goede voornemens.

Boost
Hardlopen is een van de gezondste, geliefdste, goedkoopste en snelste methodes om lichaam en geest een boost te geven, maar doe het wel met beleid. Vooral beginners lopen in hun enthousiasme in de valkuil die overbelasting heet. Te graag, te veel, te snel.

Veiligheid.nl, de Atletiekunie, NOC*NSF en Runner’s World willen dat iedere hardloper geniet van het lopen en dit ook kan blijven doen. Daarom onderzoeken we momenteel wat er gebeurt met hardlopers die minder dan 1 jaar ervaring hebben of hardlopers die zichzelf classificeren als ‘beginner’, ‘beetje ervaren’ of ‘redelijk ervaren’.

Het invullen van deze vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten in beslag, waarna je onder meer kans maakt op een hardloopoutfit van Asics ter waarde van € 200.

Hier vind je de vragen van dit onderzoek.

Achtergronden van Veiligheid.nl

Tags: