40 signalen dat je te veel van hardlopen houdt

Maak je je weleens zorgen dat je liefde voor het hardlopen te ver kan gaan? Lees verder en wees eerlijk tegen jezelf.

vrijdag, 12 mei 2017, 11:51
40 signalen dat je te veel van hardlopen houdt

Waar trek jij de grens?

Ja, lopen werkt verslavend, dat staat vast. Daar zorgen die heerlijke stofjes in je brein wel voor. Zaak is die passie te beteugelen binnen aanvaardbare grenzen. Of jou dat lukt…?

Check of er niet te veel van onderstaande signalen op jou van toepassing zijn.

1 / 40

1. Een seconde

Je belandt in een existentiële crisis nadat je de finishstreep van de marathon op de Coolsingel passeert in 4.00.01. Die ene seconde…

arrow down
2 / 40

2. Even niet

Je wilt je fysio inruilen of omkopen, nadat deze je heeft verteld dat je ‘waarschijnlijk een paar weken niet mag hardlopen’.

arrow down
3 / 40
3. Voedselvoorraadje

3.

Je huisgenoten moeten je voor de zoveelste keer vragen je voorraad energiegels, eiwitpoeders en bidons enigszins terug te dringen, zodat er wat meer ruimte in de keukenkasten ontstaat voor echt voedsel.

arrow down
4 / 40

4. Kilometers maken

Strava rules. Je loopt vanzelfsprekend je huis voorbij, de straat door en weer terug om de 9,9 km op je sporthorloge te veranderen in een mooie 10,0 kilometer.

arrow down
5 / 40

5. Op de stoep

Je jaagt kleine kinderen en ouderen de stuipen op het lijf met je versnellingslopen over het drukke trottoir.

arrow down
6 / 40

6. Naar de gemeente

Omdat je daar genoeg van hebt, heb je onlangs bij de gemeente aangedrongen om speciale hardloopstroken te maken op alle trottoirs. En op de fietspaden.

arrow down
7 / 40

7. Onrechtvaardig

Als je een paar weken geblesseerd bent, word je bij het zien van iedere hardloper gekweld door gevoelens van onrechtvaardigheid en wraak. Waarom jij en niet zij? En je weet dat je sneller bent dan zij, als je maar mocht lopen…

arrow down
8 / 40

8. Vaartspelen

Je begrijpt niet dat er lopers zijn die zoiets als een vaartspel kunnen doen. Hardlooptraining is veel te serieus om zo maar wat met de vaart te spelen.

arrow down
9 / 40

9. Chef-kok

Je hebt meer verstand van de samenstelling en de smaaknuances van energierepen dan de chef-koks Pierre Wind en Cas Spijkers samen. En Wind liep nota bene ooit een puike 800 meter.

arrow down
10 / 40

10. Lekker

Je vindt een aantal van die energiegels zelfs lekker.

arrow down
11 / 40

11. Jogger

Je moet eerst een paar minuten langzaam en diep ademhalen voordat je in staat bent te reageren op iemand die je ‘een jogger’ noemt.

arrow down
12 / 40

12. Wandelen

Je beschouwt wandelen als mislukt hardlopen.

arrow down
13 / 40

13. Hoge nood

Je angstdromen gaan over startvakken en hoge nood en een tekort aan dixies.

arrow down
14 / 40

14. Feestje

Als je wordt uitgenodigd voor een feestje, check je eerst je hardloopschema of je tijd hebt. Op de trouwdag van je eigen zus kom je wat later, enne … kun je douchen in de kerk?

arrow down
15 / 40

15. Oude troep

Je bewaart al je oude trainingsschoenen, omdat je misschien nog ooit die ene mud-, trail- of bergloop gaat doen.

arrow down
16 / 40

16. Inhalen

Je weet dat als je iemand inhaalt in een race, je niet vlak daarna langzamer kunt gaan lopen. Je kunt er niet tegen als die persoon jou gaat inhalen. En toch haal je in, want je kunt er helemáál niet tegen als iemand steeds vlak voor je loopt.

arrow down
17 / 40

17. Sneeuw

Je leest een artikel over de voordelen van blootsvoets hardlopen in de sneeuw en kunt niet wachten tot het gaat sneeuwen.

arrow down
18 / 40

18. Rust

Ja, ja, ja, natuurlijk weet je dat rustdagen goed voor je zijn. Maar eentje per maand, dat is toch wel voldoende? En drie kwartier in 10 kilometer per uur is toch ook een rustdag?

arrow down
19 / 40

19. Ziek

‘Maar ik doe rustig aan’, is je reactie als iemand vraagt of het wel verstandig is om een duurloop van 28 kilometer te doen met een stevige longontsteking.

arrow down
20 / 40

20. Zou-ko-nie

Je buik trekt samen als iemand Saucony, Asics, Nike of Hoka One One verkeerd uitspreekt. En die ander snapt er niks van.

arrow down
21 / 40

21. Cadeau

Als je grote liefde sieraden wil als verjaarscadeau, dan koop jij de nieuwste Polar.

arrow down
22 / 40

22. Favoriete schoen

Je bent zo bang dat ze de hielkap van je favoriete hardloopschoen in de volgende editie gaan veranderen, dat je het hele internet afspeurt om waar ook ter wereld tegen welke prijs dan ook de laatst beschikbare schoenen te kopen.

arrow down
23 / 40

23. Kinderen

Je wilt veel kinderen zodat je ze Michel, Jip, Abdi, Susan en Khalid kunt noemen.

arrow down
24 / 40

24. Pijn

Je blijft hardnekkig proberen om op je voorvoeten te lopen, ook al doen je kuiten na elke poging zo veel pijn dat je niet eens meer normaal kunt wandelen.

arrow down
25 / 40

25. Compressiekleding

Tijdens het hardlopen draag je zoveel compressiekleding dat het zelfs voor mensen die niets van hardlopen weten duidelijk is dat je zo niet zou moeten hardlopen.

arrow down
26 / 40

26. Op reis

Op reis naar een marathon in het buitenland heb je twee paar hardloopschoenen en drie verschillende soorten en lengten tights in je handbagage gestopt. Maar je paspoort ben je vergeten.

arrow down
27 / 40

27. Data

Je weet de kilometertijden van je laatste drie marathons tot op de seconde uit je hoofd. Maar de data van de verjaardagen van je familie kun je maar niet onthouden.

arrow down
28 / 40

28. Boekenkast

Je favoriete boek is The Lore of Running van Tim Noakes. En op de tweede plaats Runner’s World Hardlooprecepten. Het eerste boek dat niet over hardlopen gaat staat op plaats 37.

arrow down
29 / 40

29. Trouwen

Je stuurt je huwelijksuitnodigingen via een bericht op Strava. (En alleen naar hardlopers waarvan je weet dat ze de tempoloop van het gemeentehuis naar de receptie aan kunnen.)

arrow down
30 / 40

30. Hoogte

Je ideale huwelijksreis bestaat uit een trainingskamp van drie weken, op hoogte.

arrow down
31 / 40

31. Boven zeeniveau

Je houdt sowieso alleen vakantie in oorden die hoger liggen dan 2400 meter boven zeeniveau.

arrow down
32 / 40

32. LSD

Als je je vrienden vertelt dat je alleen in de weekenden aan LSD doet, snap je niet dat hun verbazing voorkomt uit het feit dat ze aan iets anders denken dan Long Slow Distance.

arrow down
33 / 40

33. Looptechniek

Je hebt kritiek op de looptechniek van Sylverster Stallone in de Rocky-films. Als je Tom Cruise in wat voor film dan ook ziet ‘hardlopen’, durf je bijna niet te kijken. Is dát hardlopen?

arrow down
34 / 40

34. Rome

Als je terugkomt van de marathon van Rome sta je perplex als mensen je vragen over de schoonheid van de Sixtijnse Kapel. Was er nog meer te doen in Rome dan?

arrow down
35 / 40

35. Slecht voor je knieën?

Je zit met wat vrienden samen aan de avondmaaltijd. Opeens vraagt een van hen: ‘Maar is hardlopen niet slecht voor je knieën?’ Je mond zakt open en je bestek valt op de grond. Zonder een woord te zeggen sta je op en vertrekt. En de maaltijd was bij jou thuis.

arrow down
36 / 40

36. Lange langzame duurloop

Je voelt een bijna onbedwingbare drang om iedereen die je inhaalt te vertellen dat je een lange langzame duurloop aan het doen bent en je coach je verboden heeft om toch harder dan 10 kilometer per uur te gaan.

arrow down
37 / 40

37. Medaille

Je vindt het heel normaal om na afloop je medaille om je nek te hangen. Een week na de wedstrijd.

arrow down
38 / 40

38. Neus

Je bent eraan gewend om je neus aan beide kanten leeg te blazen als je dat uitkomt. Het dringt dan ook veel te laat tot je door dat je dat tijdens een sollicitatiegesprek beter niet kunt doen.

arrow down
39 / 40

39. Ontspanning

Je voelt je fijner na een sessie met je foamroller dan na een vrijpartij met je geliefde.

arrow down
40 / 40

40. Werk

Ondanks de malaise binnen de gedrukte media, de onophoudelijke deadlines en het gebrek aan promotiekansen werk je bij Runner’s World. En je geniet er ook nog van.

 

Tekst: Lisa Buckingham
Foto: Getty Images

arrow down