9 opmerkelijke feiten over hardlopers

Over het dragen van (geen) ondergoed, de benen van Cameron Diaz en de keuze tussen de loopband en de regen.

woensdag, 17 mei 2017, 11:27
9 opmerkelijke feiten over hardlopers

Gewoonten en voorkeuren

Iedere hardloper heeft zo haar eigen gewoonten en voorkeuren. Brooks Running deed in 2015 samen met Wakefield Research onderzoek naar de voorkeuren van 1000 lopers uit de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Wij diepten daar nog een aantal opmerkelijke feitjes uit.

1 / 9
Foto: Asics

1. Mooie benen

48 procent van de mannen hoopt net zulke benen te krijgen als voetbalheld David Beckham. Van de vrouwen streeft 37 procent naar de benen van actrice Cameron Diaz.

arrow down
2 / 9
Afbeelding: Brooks

2. Onderbroek

11 procent van de vrouwelijke Canadese hardlopers loopt zonder ondergoed tegenover 8 procent van de Amerikaanse vrouwen. Wat de Duitse dames betreft: maar liefst 72 procent geeft de voorkeur aan een ouderwetse, fors geschapen onderbroek.

arrow down
3 / 9

3. Loopmaatje

20 procent van de ondervraagde Amerikaanse loopsters loopt het liefst met een hond aan haar zijde, terwijl 32 procent voor een tweebenig hardloopmaatje kiest.

arrow down
4 / 9
Foto: Rodale Welness

4. Beha

47 procent van de vrouwen draagt een sportbeha met racerback (foto boven). Gekruiste bandjes komen met 39 procent op een tweede plaats.

arrow down
5 / 9
Foto: Asics

5. Loopschoenen

79 procent van de ondervraagden zegt dat wanneer ze voor de rest van hun leven nog maar één type schoenen zouden mogen dragen, ze zouden kiezen voor hardloopschoenen. Dat verbaast ons natuurlijk niet.

arrow down
6 / 9

6. Slecht weer

43 procent van de hardlopers zegt dat ze bij slecht weer liever de loopband nemen dan dat ze hun training overslaan. In Duitsland trotseert 52 procent van de lopers wel het slechte weer.

arrow down
7 / 9

7. Ergernissen

43 procent van de lopers zegt dat blaren bovenaan de lijst van hardloopergernissen staat. De hevige behoefte aan een toilet zonder dat er één in zicht is (32 procent) en schuurplekken (14 procent) maken de top-3 compleet.

arrow down
8 / 9

8. Seks

35 procent van de respondenten zegt dat romantiek voorafgaand aan een wedstrijd de prestaties verbetert. En de inspanningen gaan maar door: 41 procent van de Amerikanen zegt dat er na het hardlopen sprake is van meer actie tussen de lakens.

arrow down
9 / 9

9. Alcohol

44 procent van de ondervraagden proost na een goede hardloopronde met wijn. Een gedeelde tweede plaats (met 24 procent) is er voor bier en voor cocktails.

 

Tekst: Megan Hetzel

arrow down