Dit zijn de 4 leukste hardloopwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk

Waar ga jij over de finishlijn?

dinsdag, 15 mei 2018, 11:00
Dit zijn de 4 leukste hardloopwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft op hardloopgebied heel wat moois te bieden.

Het is het mooiste wat er is: de 42.195 meter in het buitenland lopen. Wie deelneemt aan een grootse marathon zoals in New York, Londen, Tokyo of aan de halve marathon in Berlijn, vergeet die runner’s high nooit meer. Reisbureau TUI Sports organiseert speciale hardloopreizen, onder andere naar alle World Marathon Majors. Samen met TUI hebben wij de 4 mooiste hardloopwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk voor je op een rij gezet.

1 / 4

Great North Run – Zondag 9 september 2018

Vanuit de hele wereld komen in het tweede weekend van september hardlopers naar Newcastle om deel te nemen aan de Great North Run, de grootste halve marathon ter wereld. De stad in het noordoosten van Engeland staat dan volledig in het teken van het evenement waar maar liefst 57.000 deelnemers aan de start staan. Met een gemiddelde tijd van 59.19 over de snelste tien finishtijden ooit gelopen bij deze wedstrijd behoort dit evenement tot de snelste halve marathons wereldwijd. Hierbij moet wel gezegd worden dat het parcours 30,5 meter afwaarts loopt, dus je kunt lekker doorlopen.

Klik hier voor het reisaanbod voor de Great North Run.

arrow down
2 / 4

Dublin Marathon – Zondag 28 oktober 2018

Op 28 oktober wordt de 39e editie van de Dublin Marathon gehouden. Deze marathon, dwars door het historische centrum van Dublin, staat op de 4e plek van Europa’s grootste marathons met jaarlijks een kleine 20.000 deelnemers. De eerste editie vond plaats in 1980, wat de Dublin Marathon een van de oudste stadsmarathons maakt. Al met al een must-run!

Klik hier voor het reisaanbod voor de Marathon van Dublin.

arrow down
3 / 4

The Royal Parks Foundation Half Marathon – Zondag 14 oktober 2018

The Royal Parks Foundation Half Marathon is naast de Marathon van Londen een prachtig hardloopevenement met jaarlijks 16.000 deelnemers. 21,1 kilometer door 4 van de 8 koninklijke parken en langs alle beroemde plekken in Londen: een unieke hardloopervaring. Niet alleen heeft de halve marathon een mooi parcours, er wordt ook veel geld opgehaald voor goede doelen: in de eerste 7 jaar van het evenement is er €22,6 miljoen opgehaald voor 500 goede doelen uit het Verenigd Koninkrijk.

Klik hier voor het reisaanbod voor The Royal Parks Foundation Half Marathon.

arrow down
4 / 4

Marathon van Londen - Zondag 28 april 2019

The Virgin Money London Marathon trekt marathonlopers uit alle delen van de wereld aan. Over de Tower Bridge, langs de Thames, London Eye en Big Ben tot aan de finish voor Buckingham Palace worden de 40.000 deelnemers door bijna een miljoen Britten aangemoedigd. Dit alles zorgt voor een onvergetelijke hardloopervaring. Met een gemiddelde tijd van 2:04.33,8 over de snelste tien finishtijden ooit gelopen bij dit evenement staat Londen op de tweede plaats van de lijst van snelste marathonsteden.

(Via TUI is deze marathonreis uitverkocht.)

arrow down
Tags: