Toen olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis zat te spelen met zijn sleutelhanger – het type met rolmechanisme en elastiek – kwam hij op het idee om dit principe te vertalen naar een eerstandapparaat voor atleten.

De DISQ bestaat uit drie losse onderdelen: een heupgordel met twee trommeltjes waarin het elastiek zich bevindt, en twee enkelbraces. Het principe van de workout is ketenbelasting, ofwel functionele krachttraining. De DISQ maakt alle natuurlijke bewegingen die sporters maken, namelijk zwaarder. Alle spieren die deel uitmaken van een bepaalde bewegingscyclus, komen aan bod.

De weerstand die de elastieken leveren, is in te stellen. Het elastiek is via de heupen verbonden aan de enkels en handen. Sporters uit vrijwel alle disciplines kunnen een cardio- of krachtprogramma op maat afwerken. De mogelijkheden zijn schier eindeloos. Er zijn oefeningen mogelijk voor armen, schouders, rug, buik, boven- en onderbenen.

Tijdens onze test hebben we eerst een uitgebreide warming-up met de DISQ uitgevoerd. De eerste stappen voelen als lopen op een planeet waar de zwaartekracht hoger is: bewegen gaat loom en zwaar. Onze conclusie is dat regelmatig hardlopen met de DISQ zorgt voor meer spierkracht en uithoudingsvermogen. Hardlopen zonder DISQ voelt als vliegen. Tip: bouw de training rustig op, anders is de spierpijn niet te overzien.

DISQ wordt geleverd met een compleet fitnessprogramma, en er is een app beschikbaar die trainen met DISQ dagelijks ondersteunt en helpt bij het realiseren van persoonlijke trainingsdoelen.

Prijs: € 299 (pro versie) / € 199 (light versie)
Meer informatie: www.thedisq.com