Futuristische atletiekbaan in iconisch appartementencomplex

Als jij nog een leuk optrekje zoekt, met volop sportieve mogelijkheden, is Maarssenbroek misschien jouw volgende woonplaats.

vrijdag, 6 oktober 2017, 14:31
Futuristische atletiekbaan in iconisch appartementencomplex

Looping Towers

Als het allemaal doorgaat, en de politiek ermee instemt, zal er in Maarssenbroek – net buiten Utrecht – een werkelijk fantastisch ogend complex uit de grond worden gestampt.
Bovendien is er een heuse atletiekbaan in het ontwerp verwerkt. De naam van het 70 meter en 23 verdiepingen tellende gebouw met 250 appartementen: Looping Towers.

Pichler

Ideaal
Het was het Italiaanse bureau Peter Pichler Architecture dat de ontwerpcompetitie won om bij het winkelcentrum Bisonspoor, tegenover Station Maarssen, een flatgebouw te realiseren.

De architecten hebben daarbij werkelijk aan alles gedacht. Naast een futuristisch ontwerp in de vorm van een acht en profiterend van ideale zicht- en lichtlijnen, is er ook een sportschool en atletiekbaan bedacht.

Pichler

 

 

 

 

 

 

 

Reacties niet mals
In de internationale architectuurwereld is er al de nodige aandacht geweest voor het ontwerp, maar de politieke reacties in de gemeente Stichtse Vecht zijn niet mals. De meeste partijen vinden het geheel niet passen in Maarssenbroek, zodat de realisatie (voorzien voor 2020) op de tocht staat. De ontwerpcompetitie was georganiseerd door de eigenaar van Bisonspoor.

Bekijk het ontwerp ook in deze video:

 

Lees ook:
Atletiekbaan op dak in Londen
Atletiekbaan op dak in Tiantai (China)

 

Bronnen: Arch Daily, Unseen, RTV Stichtse Vecht

Foto’s & video: Visualarch/Peter Pichler Architecture