GPS tracker legt gevecht hardloopster en aanvaller vast

Powervrouw Kelly Herron doet haar verhaal na een gewelddadige aanval.

woensdag, 15 maart 2017, 13:14
GPS tracker legt gevecht hardloopster en aanvaller vast

‘Mijn gezicht is gehecht, mijn lichaam is gekneusd, maar mijn geest is intact.’

Ruim zes kilometer na de start van haar 10 mijl lange marathontraining van vorige week, wilde Kelly Herron gebruikmaken van het openbare toilet in het Golden Gardens Park (Seattle). De training van de 36-jarige hardloopster veranderde in de nachtmerrie van elke hardloper.

Gevecht om te overleven
‘Toen ik mijn handen aan het afdrogen was, had ik door dat er iets niet klopte,’ aldus Herron. Nadat ze zich omdraaide, zag ze een man in dezelfde ruimte staan. Volgens de politie is deze aanvaller, Gary Steiner, in Arizona een bekende 40-jarige zedendelinquent.

Vecht voor wat je waard bent

‘Hij gooide mij direct omver en sloeg op mijn knieën en benen. Het werd een gevecht op de vloer van het toiletgebouw en ik bleef maar schreeuwen,’ vertelde Herron aan ABC News.

Ze wist vervolgens in een toilethokje te glippen. ‘Ik draaide me op mijn rug en probeerde de deur dicht te schoppen met mijn voet’, zei Herron. Steiner kwam echter via de zijkant alsnog het hokje binnen en begon Herron in haar gezicht te slaan.

Krabben
Op dat moment realiseerde ze zich ook dat ze zich met alle mogelijke middelen moest verdedigen en begon Steiner in zijn gezicht te krabben. ‘Alle kleine dingen die ik heb geleerd in mijn leven kwamen bovendrijven. Hoe ik moet slaan, alles kwam weer in me op’, aldus Herron.

‘Ik kreeg ook nog het gevoel dat ik mijn bewustzijn ging verliezen, maar dankzij een nieuwe golf van adrenaline wist ik de deur te bereiken en te ontsnappen.’
Op dat moment kwam net een voorbijganger langs en samen lukte het hen Steiner op te sluiten in het toilet. Even later was ook de politie ter plaatse en arresteerde Steiner.

Zelfverdedigingslessen
Herron had net drie weken voor de aanval les gekregen in zelfverdediging en kon alles wat ze daar had geleerd nu toepassen. De instructeur, Jordan Giarratano uit Seattle, geeft al meer dan twintig jaar zelfverdedigingslessen.

Wees luidruchtig en sla met een open hand

Hij vertelde ABC News dat dit één van de meest onwerkelijke situaties was, waarover hij ooit hoorde. Giarratano adviseert je, mocht je ooit in zo’n situatie belanden, om op je intuïtie te vertrouwen en onmiddellijk te reageren. Vecht voor wat je waard bent, wees luidruchtig en sla met een open hand.

Uit een onderzoek dat Runner’s World Nederland onlangs heeft gehouden, bleek dat 78 procent van de ondervraagden (m/v) nog nooit een fysiek bedreigend incident heeft meegemaakt. In Amerika liggen deze percentages heel anders. Hier is gebleken dat 43 procent van de vrouwen tijdens het hardlopen wel eens wordt lastiggevallen. Gelukkig zijn de meeste incidenten niet zo levensbedreigend als in het geval van Herron.

Kelly Herron plaatste op Instagram foto’s (zie onder), waarop je haar verwondingen ziet en ze schreef: ‘Mijn gezicht is gehecht, mijn lichaam is gekneusd, maar mijn geest is intact.’

Verbazingwekkend is ook de afbeelding van de door haar afgelegde route tijdens het incident, vastgelegd door de GPS van haar fitness tracker.

My biggest running nightmare became reality- 4 miles into my long run Sunday afternoon, I stopped to use the restroom and was assaulted by a man hiding in a stall (that is my GPS in red lines). I fought for my life screaming(“Not today, M**F**er!”), clawing his face, punching back, and desperately trying to escape his grip- never giving up. I was able to lock him in the bathroom until police arrived. Thankfully I just took a self-defense class offered at my work and utilized all of it. My face is stitched, my body is bruised, but my spirit is intact. #fightingchanceseattle #ballard #runnersafety #marathontraining #womensselfdefense #myballard #fightlikeagirl #fightback #dontbeavictim #nottodaymotherfucker #youcantbreakme #instarunners #garmin #garminvivosmarthr

Een bericht gedeeld door Kelly Herron (@run_kiwi_run) op

Bron:
ABC News