Na de grote Nederlandse stadsmarathons als die van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht heeft ons land er op zondag 7 oktober een nieuwe stadsmarathon bij. Op die dag organiseert de Haagse miniatuurstad Madurodam haar eerste stadsmarathon speciaal voor kinderen.

Natuurlijk is een hele marathon van 42 kilometer onhaalbaar voor kinderen en daarom brengt Madurodam de afstand terug op de voor Madurodam gebruikelijke schaal 1 op 25. Eén rondje in de nieuwe Madurodam Marathon komt dan uit op 1,69 kilometer. Bovendien is de nieuwe stadsmarathon er één zonder drempels, zodat ieder kind, ook mindervalide kinderen een sportprestatie van formaat kan neerzetten.

Net als bij elke stadsmarathon is de start op een belangrijke plaats, zo is dat in Amsterdam het Olympisch Stadion en in Rotterdam de voet van de Erasmusbrug. In Madurodam is de start op het George Maduroplein voor de entree. De deelnemers maken een ronde om het park en de laatste belangrijke meters zijn in het park, de finish is zelfs midden in het park.

De gespreide start is vanaf 14.00 uur en de opbrengst gaat naar het project Samen naar School van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De inschrijving is geopend, in tegenstelling tot de grote marathonbroers is er in Madurodam een beperkt aantal startplaatsen.

Ga voor meer informatie naar www.MadurodamMarathon.nl

Tekst: Bert Pessink