Marathon met 120.000 deelnemers

Via de app van Codoon deed dit immense aantal lopers mee aan de Xiamen Marathon.

zaterdag, 9 april 2016, 13:35
Marathon met 120.000 deelnemers

Niet ter plekke aanwezig zijn en toch in de prijzen vallen. Dat kon eerder dit jaar in China.

Er zijn wel vaker virtuele, online races geweest. Met fietsende Canadezen bijvoorbeeld. Of met Tsjechische hardlopers op een loopband die de marathon voltooiden.

De Xiamen Marathon in China sloeg echter alles. Liefst 120.000 lopers registreerden zich die dag met de app Codoon en liepen tegelijkertijd in hun eigen omgeving een volledige marathon.

Heuse medailles

De app registreerde op basis van GPS de resultaten van de deelnemers aan het online organisatiecomité, dat de einduitslag opmaakte en heuse medailles aan de winnaars toestuurde.

De technologie om dit alles te organiseren is niet eens heel ingewikkeld. Wat het evenement vooral laat zien is de groeiende loopmarkt in China, dat ook een eigen editie van Runner’s World kent.

Beperkingen

Bij navraag onder een grote groep Chinezen bleek dat 64 procent van de respondenten zich bewust is van het belang van sportief bewegen voor een gezonde leefstijl. De marathon vormt duidelijk een van de vele mogelijkheden op dit terrein.

Van de ondervraagden gaf 14 procent aan dat zij door het drukke bestaan (werk) onvoldoende mogelijkheden hadden om elders te gaan sporten. Door moderne technologieën vervallen sommige beperkingen echter.

Bron: China Daily

Afbeelding: Codoon

Tags: