Nieuw hardloopevenement gedenkt Johan Cruijff

De Johan Cruyff Foundation en Ajax hebben de handen ineen geslagen voor de Cruyff Foundation 14K Run.

woensdag, 11 januari 2017, 13:00
Nieuw hardloopevenement gedenkt Johan Cruijff

Loop in de voetsporen van de voetballegende.

Eerst was er, pal na het overlijden van Johan Cruijff, een door Dennis Kaspori bedachte, spontane ‘wilde’ loop. En nu komt er op 25 april van dit jaar in Amsterdam ook echt een officieel hardloopevenement ter ere van het voetbalicoon. Die dag zou Johan Cruijff zijn 70ste verjaardag hebben gevierd.

De Johan Cruyff Foundation en Ajax hebben de handen ineen geslagen voor de Cruyff Foundation 14K Run. De route van deze social run is – logisch – 14 kilometer lang. Je start daarbij in de Amsterdam ArenA en finisht net als tijdens de TCS Marathon Amsterdam in het Olympisch Stadion.

Als deelnemer maak je een soort levensloop, die je terugvoert naar de plaatsen die belangrijk waren in het leven van Cruijff: Betondorp, school en ook de later gebouwde Cruyff Courts.

logo-cruijff-runAndere afstanden
Naast de 14 kilometer heb je op 25 april ook de keuze uit een 5 kilometer en een speciale Kids Run. Die afstanden starten én finishen in de Amsterdam ArenA.

De organisatie benadrukt dat de Cruyff Foundation 14K Run geen wedstrijd is, maar een eerbetoon aan de vorig jaar overleden voetballegende. Met het evenement en de bijbehorende acties wordt geld ingezameld voor projecten van de Cruyff Foundation.

Ajax en de Cruyff Foundation hopen van de run een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Houd voor de inschrijving deze site in de gaten: http://www.lechampion.nl/evenement/cruyff-foundation-14k-run/.

Update 30 januari: De inschrijving is geopend.

 

Bron (tekst en foto onder): Ajax.nl
Foto boven: Wikimedia