Tijdens de Marathon Eindhoven, op 12 oktober, zullen de eerste man, de eerste vrouw en de eerste Nederlander live worden gevolgd met behulp van een zogenaamde tracker.

Tijdens de wedstrijd worden de eerste man, de eerste vrouw en de eerste Nederlander vergezeld door een fietser die is uitgerust met een tracker. Met behulp van gps-technologie bepaalt de tracker de geografische positie, de snelheid en de afgelegde afstand. De gegevens worden doorgestuurd via een zender en zichtbaar gemaakt op een speciale internetpagina, die te zien is via de website van Marathon Eindhoven.

Tevens worden de tussentijden en de tijd per kilometer weergegeven, plus de verwachte eindtijd. Daarnaast zal een elektronische display op de fietsen de verwachte eindtijd van de betreffende loper zichtbaar maken voor het publiek langs het parkoers. Het is voor het eerst dat deze technologie tijdens een marathon wordt toegepast.

Tweehonderd deelnemers aan de Marathon Eindhoven kunnen de tracker huren voor een bedrag van 10 euro. Het apparaatje weegt 80 gram en kan met een band om de arm of in een heupband gedragen worden. Familie, vrienden en andere bezoekers kunnen de betreffende lopers live volgen via de website www.marathoneindhoven.nl. Na afloop kunnen lopers hun race terugzien en analyseren.

Gratis videobeelden

Als klap op de vuurpijl zal RunnersTV op verschillende punten in het parkoers filmbeelden maken van alle individuele deelnemers. Deze beelden kunnen vanaf zondagavond kosteloos worden bekeken via de uitslagenpagina van de website www.marathoneindhoven.nl.

De camerapunten zijn:

Frederiklaan (13,8 km)
Parklaan (18,8 km)
Frederiklaan (35 km)
Parklaan (40 km)
Finish - Wal (42,2 km)

Het is mogelijk een dvd te bestellen die zowel persoonlijke als sfeerbeelden van de Marathon Eindhoven bevat. Tevens zal tijdens de marathon een parkoersfilm worden gemaakt, die na afloop integraal kan worden bekeken.

Bron: Peter Klooster / Persbericht