Voorpublicatie uit het nieuwste kookboek van Runner’s World.

Ze zijn razend populair, de kookboeken van Runner’s World. Vandaar dat we opnieuw een fraai exemplaar uitbrengen: Runner’s World Hardlooprecepten.

Met 150 verantwoorde, voedzame, lekkere en sportieve recepten die je in een handomdraai op tafel zet. In een half uur ben je klaar!

Acht heerlijke recepten In het nieuwe (november)nummer van Runner’s World tref je een voorpublicatie aan van acht heerlijke recepten. Daaruit kozen we voor Runnersweb de volgende sandwich:

Vietnamese kip-sandwiches

Deze sandwiches ontlenen hun inspiratie aan Vietnamese broodjes die banh mi worden genoemd. Onderstaande uitgeklede variant heeft veel van dezelfde smaken. Wil je het iets minder pittig, gebruik dan milde kimchi (gefermenteerde kool). Dat zit vol smaak en gezonde probiotica.

-bereidingstijd: 20 minuten -4 porties

Ingrediënten

  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 1/2 tl sojasaus
  • 4 witte puntjes, doormidden gesneden
  • 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • 225 g gegrilde kipfilet, in dunne reepjes (je trekt het vlees uit elkaar)
  • 150 g kimchi, uitgelekt
  • 4 bladeren botersla
  • 2 el mayonaise

Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  2. Mix de sesamolie met de vissaus en sojasaus en smeer daarmee de opengesneden kanten van de broodjes in.
  3. Leg de broodjes met de gesneden kant naar beneden in de koekenpan (als het niet past, doe deze cyclus dan twee keer). Toast ze in 3 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Verdeel de ui, koriander, kip, kimchi en sla over de onderste helft van de puntjes. Besmeer de andere helft met mayonaise. Sluit de sandwiches en serveer.

Voedingswaarde per portie: 361 calorieën, 38 gram koolhydraten, 3 gram vezels, 23 gram eiwitten, 11 gram vet waarvan 2 gram verzadigde vetten, 1.084 milligram natrium.

Extra tip: deze sandwiches zijn het lekkerst met zachtere broodjes, zoals puntjes, maar als je dat lekkerder vindt, kun je natuurlijk ook pistoletjes gebruiken.

Bestel het nieuwe kookboek nu online; abonnees betalen slechts € 9,95 (€ 8 plus €1,95 verzendkosten).