Je kent het vast wel. Wil je je inschrijven voor een wedstrijd, is het uitverkocht. Toch nog een startbewijs scoren voor een dergelijk populaire wedstrijd is met de komst van de website startbewijshulp.nl makkelijker dan gedacht.

Het idee voor de site is ontstaan op een vrijdagavond, zegt oprichter van startbewijshulp.nl Marcel Mol. Hij zag veel tweets in zijn Twitter timeline voorbijkomen van mensen die op zoek waren naar een startbewijs voor een uitverkochte hardloopwedstrijd. Andere lopers boden via Twitter juist startbewijzen aan. Mol brengt met Startbewijshulp.nl deze twee stromen bij elkaar.

Sinds de lancering van het platform vorig jaar november, zijn steeds meer hardlopers de site gaan gebruiken. Gebruik is eenvoudig. Ben je op zoek naar een startbewijs dan laat je bij de desbetreffende wedstrijd een bericht achter. Reageren op een reeds bestaande melding kan ook. Het aanbieden van een startbewijs werkt het hetzelfde. Enige wat je moet doen is een bericht plaatsen.

Eenmaal iemand gevonden die zijn of haar startnummer kwijt wil. De bemiddeling is een onderlinge aangelegenheid, eventueel met tussenkomst van de wedstrijdorganisatie voor het omzetten van de gegevens. Op deze manier zijn er al vele startnummers van eigenaar gewisseld.

Niet alleen worden de landelijk bekende wedstrijden vermeld op startbewijshulp.nl, ook de kleinere evenementen staan op de site. Zo is er momenteel iemand op zoek naar een startbewijs voor de 2e Trappistenloop in Tilburg, ook de kaarten voor Color Run en de Mariekenloop (beide 26 mei) zijn gewild.

Website: startbewijshulp.nl