Topveld bekend voor Runner’s World Zandvoort Circuit Run

Op het circuit in Zandvoort komt een recordaantal van 14.000 hardlopers aan de start.

maandag, 20 maart 2017, 11:30
Topveld bekend voor Runner’s World Zandvoort Circuit Run

Drievoudig winnaar Bashir Abdi staat opnieuw aan de start.

Het Circuit Park Zandvoort wordt op zondag 26 maart tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run gedomineerd door een recordaantal van 14.000 hardlopers. De toppers lopen dan met meer dan 20 kilometer per uur door de Tarzanbocht en over de Hunzerug.

Wordt de Belg Bashir Abdi, al drie keer eerder winnaar in Zandvoort, opnieuw als eerste afgevlagd na de 12 kilometer? Op het circuit, strand en in het gezellige Zandvoort kan hij tegenstand verwachten van landgenoot Kjell D’Hondt, de Kenianen Dominic Mibei en Moses Yator en Malcolm Hicks uit Nieuw-Zeeland.

Bij de vrouwen gaan Ivy Kibet, zusje van de Nederlandse Hilda Kibet, Irene van Lieshout en de tweeling Britt en Bo Ummels van start vanuit de pitstraat.

Spannende strijd
In Zandvoort gaat het niet om de tijd, maar om de winst. Het 12 kilometer lange parcours is met diverse ondergronden, zoals asfalt, strand en klinkers, erg uitdagend. Bashir Abdi liet al meerdere keren zien dat dit parcours hem ligt. De succesvolle veldloper won niet alleen vorig jaar, maar ook in 2015 en 2011. Kjell D’Hondt kent het parcours ondertussen ook goed. D’Hondt eindigde de afgelopen zes jaar steevast in de top van het klassement. Zijn beste prestatie was een derde plaats in 2015.

De tegenstand van de Keniaanse talenten Dominic Mibei en Moses Yator gaat voor een spannende strijd zorgen. Mibei heeft een persoonlijk record van 1.04.25 uur op de halve marathon en Yator werd vorig jaar derde bij de Singelloop 5 Engelse Mijl. Ook Malcolm Hicks, de nationaal kampioen van Nieuw-Zeeland op de 10 kilometer, doet een gooi naar de overwinning.

Talentvolle tweeling
De grootste kanshebster bij de vrouwen is de Keniaanse Ivy Kibet. Zij boekte eerder al goede prestaties op Nederlandse bodem met in 2016 een derde plaats bij de Venloop en eenzelfde klassering bij de Saucony Egmond Halve Marathon afgelopen januari. Irene van Lieshout liet vorige maand tijdens de Groet uit Schoorl Run zien dat ze ook in vorm is. Ze eindigde in 33.30 als vijfde tijdens het NK 10 kilometer.

Andere podiumkandidaten zijn de Limburgse tweeling Britt en Bo Ummels. Bo, die zich onlangs samen met haar zus aansloot bij Team Distance Runners, werd in januari Nationaal Kampioen korte cross. Slechts met een seconde verschil ging Britt met het zilver naar huis. De twee, die pas op hun 16e zijn begonnen met hardlopen, hebben een tijdje in de VS gestudeerd en hebben zich nu gevestigd in Castricum om verder aan hun hardloopcarrière te werken.

 

Bron: persbericht Le Champion