Brandstof voor meer snelheid

Wil jij je record verbeteren? Op kortere afstanden kunnen deze producten je daarbij helpen.

woensdag, 13 september 2017, 7:00
Brandstof voor meer snelheid

Taurine

Uit een onderzoek aan de Universiteit van Stirling van een paar jaar geleden bleek dat hardlopers baat hadden bij taurine. De lopers die twee uur voor een van de looptesten over drie kilometer (met ook een placebo) een pilletje met 1 gram taurine innamen, liepen twaalf seconden sneller.

Taurine komt niet voor niets regelmatig voor in populaire energiedrankjes, maar volgens ons kun jij de effecten ook bereiken zonder die drank of pilletjes.

Stier
Taurine is een aminozuur en het woord zelf is afkomstig van het Latijnse woord voor ‘stier’. De stof is vooral geconcentreerd aanwezig in snelle spiervezels. Vandaar de effecten op kortere afstanden.

Tijd voor een energiedrankje? Nee, probeer deze liever zoveel mogelijk te vermijden. De aanwezige concentraties en vorm zouden vanwege onnodige druk op het hart slecht voor je kunnen zijn.

Biefstuk
Kies in plaats daarvan voor een voeding die rijk is aan taurine. Denk daarbij vooral aan eieren, vis en vlees.
Biefstuk is een prima bron van taurine: per 100 gram bevat dit populaire stukje vlees 77 milligram van dit energieke aminozuur.

Pak in de dagen voor een wedstrijd, naast de standaard koolhydraten, dus ook een lekker biefstukje mee. Als je van vlees houdt, tenminste.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.