Buik weg, betere doorbloeding

Niemand vindt een te omvangrijk buikje leuk. Het ziet er meestal niet uit zoals je wilt, maar ook inhoudelijk is het niet pluis.

vrijdag, 14 juli 2017, 7:00
Buik weg, betere doorbloeding

Risico’s

Een extra zwembandje rond je middel loopt niet alleen onhandig, de overvloed aan vet in je buikholte is ook funest. Zo zegt de buikomvang veel meer over iemands risico op diabetes en hartproblemen dan je Body Mass Index (BMI). Te veel buikvet zorgt voor ontstekingsbevorderende stofjes in je bloedbaan, waardoor slagaderen minder goed hun werk doen.

Buikvet wegwerken
Er is ook onderzoek gedaan naar de voordelen van het verliezen van buikvet. Een groep mannen met zo’n vijf kilo overtollig buikvet – vastgesteld door een scan – werd aangespoord hun buikvet weg te werken.

Naarmate de hoeveelheid buikvet afnam, werd duidelijk dat het functioneren van de slagaderen verbeterde en daarmee de doorbloeding van de organen. Loopt lekker, hoor.

Dat buikje kwijtraken lukt je slechts door goed af te vallen (en dus ook te trainen). Dat buikje zo maar lokaal weg trainen, met buikspieroefeningen, helpt meestal niet veel. Voor een buikspieroefening die je als loper wel wat helpt, ga je naar deze pagina.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.