Goed voor je voet

Als we onze voeten net zo zouden vertroetelen als onze handen, dan zat het wel goed.

zaterdag, 20 december 2014, 9:00
Goed voor je voet

Als we onze voeten net zo zouden vertroetelen als onze handen, dan zat het wel goed. Maar nee hoor, de nagels aan je vingers krijgen volop de aandacht, terwijl we de tenen verstoppen in donkere, vochtige sokken en schoenen. Denk daarom wat vaker aan de verzorging van je voeten.

Voeten zien zelden het daglicht, terwijl wij er maar gewoon op blijven rekenen dat ze ons de hele dag door steunen. En dat het liefst een leven lang. Als hardloper ben je helemaal aangewezen op gezonde voeten, die vrij zijn van schimmels, vergroeiingen en infecties. Maar een op de drie mensen heeft een voetprobleem, dus daar zou jij ook bij kunnen zitten of komen. Plat of hol, met vergroeide of kromme tenen en een heuvelrug aan eelt. Er is van alles te bedenken.

Dertig procent van de mensen kampt ook nog eens met voetschimmel. Zeventig procent daarvan heeft zelfs last van meerdere schimmels. Vooral openbare doucheruimtes zijn ware infectiehaarden, dus vermijd die liever. Douche daar met slippers aan en droog vooral tussen de tenen goed af. En gebruik een antischimmelmiddel.

Wissel verder regelmatig van sokken en ook van (sport)schoenen. Laat die laatste goed drogen, voordat je ze weer gebruikt.

Vertroetel je voeten af en toe met een heerlijk warm bad en doe daar een scheutje eucalyptus, rozemarijn, munt of dennenextract bij. Ze zullen kietelen van plezier.

Foto: Flickr