Hardlopen met koptelefoon, zonder muziek

Veel lopers kunnen niet meer zonder muziek onderweg, maar je kunt je koptelefoon ook anders gebruiken.

zondag, 2 juli 2017, 7:00
Hardlopen met koptelefoon, zonder muziek

Het laatste nieuws

Met lekkere muziek op je oren verdwijnen snel veel kilometers in het niet. Bovendien kun je met een goede beat ook nog eens beter hardlopen, dat hebben wetenschappers wel laten zien.

Voor anderen is het ontbreken van geluiden uit de natuur juist een groot gemis. Bovendien dreigt er altijd gevaar, wanneer het omringende verkeer niet kan worden gehoord.

Hardcore
Je kunt je koptelefoon onderweg ook heel anders gebruiken, zo ontdekte regisseur en auteur Leon Verdonschot. ‘Ik liep altijd met muziek op,’ begint Verdonschot. ‘Bij een wedstrijd in Egmond bleek ik echter de verkeerde podcast op mijn mp3-speler te hebben gezet.’

‘Geen hardcore en punkmuziek, waarop ik normaal gesproken loop, maar met een opname van een talkshow, met lange gesprekken en af en toe een nummer van Tindersticks of Johnny Cash. Die muziek viel mij zwaar. Ik kan alleen hardlopen op herrie.
De gesprekken vielen mij echter eigenlijk best mee. Voor je het weet, ben je een kwartier en ik dus tweeënhalve kilometer verder.’

Loop dus ook eens op het ritme van het laatste nieuws, Evers staat op, Langs de Lijn, een leuk interview of een complete roman die door de auteur zelf wordt voorgelezen.

 

Foto: Erik van Leeuwen

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.

Tags: