Zo worden je hersenen misleid

Light dranken lijken gezond, maar toch zijn ze niet verstandig om te drinken. Zo worden je hersenen op een dwaalspoor gezet.

zondag, 16 juli 2017, 7:00
Zo worden je hersenen misleid

Reactie op zoete smaak

Light dranken worden aangeprezen alsof je er kilo’s door verliest in plaats van aankomt. De dranken lijken gezond, maar toch zijn ze niet verstandig om in te nemen.

Weinig energie
Suiker in voedingsproducten wordt steeds vaker vervangen door bijvoorbeeld de zoetstof aspartaam. Een light drank met deze caloriearme stof levert je echter amper energie.

Bovendien worden dankzij die caloriearme zoetstoffen je hersenen misleid. Als je een gewone frisdrank drinkt, denkt je lichaam dat je suiker binnenkrijgt en dat gebeurt bij een light drank evengoed.

Insuline
Waarschijnlijk is het de zoete smaak die ervoor zorgt dat je lichaam denkt dat je toch suiker binnenkrijgt. Waarna het op de bekende wijze reageert met de gebruikelijke aanmaak van insuline, ook bij light dranken.
Een negatief gevolg daarvan is dat je meer honger krijgt en gemakkelijk teveel eet.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.