Investeren in een slank lichaam

Het vergt enige inspanning, maar dan heb je ook wat: je komt drie tot zes kilo minder aan.

zaterdag, 22 april 2017, 7:00
Investeren in een slank lichaam

Wees er op tijd bij

De loopsport kent onder vrouwen nog steeds een sterke groei. Waar zij veertig jaar geleden nauwelijks 10 procent van het loperspeloton uitmaakten, is dat nu bijna 50 procent.

In de Verenigde Staten zijn vrouwen de mannen al voorbijgegaan en dat gaat hier ook zeker gebeuren. En dat is niet vreemd! Neem het effect op de omvang van je lichaam.

Spiegel
Bonenstaken die ‘vroeger alles konden eten’ zien na hun veertigste vaak plotseling een zwemband in de spiegel. Wat bepaalt die leeftijdsgebonden extra pondjes?

Volgens een alweer wat oudere studie gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association is het vooral de hoeveelheid lichaamsbeweging tussen het twintigste en dertigste levensjaar die je behoedt voor een overdosis aan massa.

Vrouwen die in deze periode geregeld hardlopen, zwemmen, fietsen of zelfs stevig wandelen, zijn twintig jaar later gemiddeld zes kilo minder aangekomen (mannen bijna 3 kilo minder dan het gemiddelde).

Vriendin
Jij kent alle voordelen van het lopen vast wel. Daarom is deze Looptip vandaag bedoeld voor je beste niet-sportende vriend of vriendin!

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.