De kracht van een stille duurloop

Heb jij muziek nodig om lekker te kunnen hardlopen? Laat je oortjes ook eens thuis.

dinsdag, 16 mei 2017, 7:00
De kracht van een stille duurloop

Lichaam en geest

Heel veel lopers kiezen onderweg voor een lekkere beat en niet ten onrechte. Wetenschappelijk onderzoek heeft afdoende aangetoond dat muziek je loopprestaties kan stimuleren.

Jos Hermens deed het al bij zijn werelduurrecordpogingen in de jaren zeventig, en daarom is het zelfs de vraag: waarom deed Eliud ‘Breaking2’ Kipchoge het eigenlijk niet?

Thuis
Toch is het echt goed om je favoriete playlist ook eens thuis te laten. Dat vergroot je waarne­ming van je werkelijke inspanning en versterkt de relatie tussen lichaam en geest.

Doe daarom ook eens een middellange tot lange duurloop zonder horloge of muziek. Geef je volle­dig over aan je gevoel bij het hardlopen en houd je niet bezig met je prestatie.

Lekker
Ga verder op pad zonder een vastomlijnde route en concentreer je op het hardlopen. Loop net zo lang je je er lekker bij voelt.

Hopelijk kun je na een tijdje vragen als ‘Voelt dit com­fortabel?’ of ‘Kan ik sneller?’ makkelijker beantwoorden dan in het begin.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.