Loop net even anders

Houd het lopen leuk en loop niet altijd datzelfde rondje. Dat verveelt gauw.

donderdag, 10 augustus 2017, 7:00
Loop net even anders

Het toverwoord is variatie

Lopen is een heel veel keer herhaalde beweging. Saai? Maak het dan zelf extra leuk. Daag jezelf uit tegendraads te lopen of loop een bepaald stuk net even wat sneller. Het toverwoord is variatie.

Hardlopen is niet saai, maar lijkt het soms te worden. Die herhaalde beweging is nou eenmaal nodig, anders kom je geen meter verder. Soms echter ligt de sleur op de loer.

Simpel nieuw parcours
Varieer daarom en doe dat regelmatig. Wie steeds een identiek rondje van zes kilometer loopt, zal zich allicht gaan vervelen. Loop zo’n rondje eens in de tegenovergestelde richting en plots ligt daar een heel nieuw parcours op je te wachten. Zo simpel kan het zijn.

Varieer ook in afstand. Loop een keer verder en langzamer, maar doe ook eens onderweg een korter stukje wat sneller.

Hak je rondje in mootjes en daag jezelf uit tot versnellingsloopjes van de ene houten bank naar de volgende lantaarnpaal, of van huisnummer 14 tot 36. Maak het spannend. Verandering van spijs doet eten. Dat geldt ook voor het consumeren van je loopbeleving.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.