Loopschoen in valkuil

Koop jij ook steeds weer je favoriete loopschoen? Pas op de valkuilen.

vrijdag, 20 november 2015, 7:00
Loopschoen in valkuil

Koop jij ook steeds weer je favoriete loopschoen? Pas op de valkuilen.

Onlangs kwamen we een loper tegen die schoenen aan had, waarvan de zijkant van de tussenzool duidelijk rimpels vertoonde. Hoe oud ze al waren? Drie jaar! Pfff, die bevielen dus erg goed.

Je kon zien dat de schoenen hartstikke instabiel waren, maar deze loper landt op zijn voorvoeten en dan is dat minder lastig of gevaarlijk. Hij gaf toe dat hij nieuwe schoenen wilde kopen, maar wel hetzelfde, peperdure model.

Is dat wel zo verstandig, vragen wij ons af. De afgelopen jaren heeft de schoenenmarkt een ware metamorfose ondergaan en in drie jaar tijd heeft een model behoorlijk veel evoluties doorgemaakt. Ook deze schoen.

Totaal anders
Je bent al drie seizoenen verder en dan zijn er gauw twee tot drie gewijzigde opvolgers op de markt gebracht. Het kan een totaal andere schoen zijn geworden.

Bovendien verandert in drie jaar tijd ook je voet. Naarmate je ouder wordt, worden banden slapper en spiertjes minder sterk en kan je schoenmaat zo zelfs groter worden.

Het is dus zaak om de running speciaalzaak te bezoeken, en vergeet daarbij niet je oude schoenen mee te nemen om de slijtage te beoordelen. Ga dan helemaal fris van de lever, met een schone lei op zoek naar een nieuw paar.

Doe dat het liefst aan het eind van de middag, als je voeten het grootst zijn. Let erop dat er bij je grootste teen iets meer dan een centimeter speling moet overblijven.

Bekijk hier onze laatste Loopschoenentest.