Opnieuw bietensap

Nieuwe onderzoeksresultaten zijn opnieuw erg positief voor bietensap.

vrijdag, 14 augustus 2015, 7:00
Opnieuw bietensap

Bietensap kan gunstige effecten hebben op je loopprestaties. De Britse universiteit van Exeter, die op dit onderzoeksgebied vooroploopt, kwam onlangs met nieuwe resultaten.

Twee groepen teamsporters dronken twee keer zeven dagen lang, elk etmaal, een liter bietensap. Of het om een placebo ging of niet, was voor hen niet duidelijk.

Beide keren volgde een intensieve fietsergometertest, inclusief cognitieve testen. De proefkonijnen moesten twee keer veertig minuten fietsen, met een pauze van vijftien minuten. Elke twee minuten sprintten ze zes seconden voluit, gevolgd door honderd seconden actieve rust en twintig seconden echte rust.

Sprinten
Deze inspanningen passen beter bij diverse teamsporten, maar de resultaten zijn ook voor lopers interessant. Door het bietensap konden de sporters een stuk verder sprinten en in het tweede deel van de verstandelijke test verbeterde hun reactievermogen (dus bij vermoeidheid).

De resultaten bevestigden het vermoeden dat dankzij bietensap de bloedsomloop in het lichaam wordt verbeterd, ook die naar de hersenen.

 

Lees ook: Wie loopt er sneller met bietensap?

Tags: