De pasta party is niet over

Ondanks alle kritiek op koolhydraten, zijn ze pal voor je wedstrijd wel aan te bevelen.

maandag, 14 november 2016, 7:00
De pasta party is niet over

Een goede maaltijd brengt mensen samen.

Pasta is rijk aan koolhydraten en als je die combineert met eiwitten heb je de perfecte maaltijd voor je wedstrijd.

In het dagelijks leven hebben we lang niet altijd bergen koolhydraten in de vorm van pasta of rijst nodig. Maar pal voor een zware wedstrijd, zoals een halve of hele marathon, is er eigenlijk geen ontkomen aan.

De pasta party van veel wedstrijden kun je daarbij beter mijden. Die lijken meestal meer op een gaarkeuken, waar je niet blij en vooral niet beter van wordt.
Als je thuis bent, kun je beter onderstaand recept van Maria Rodale bereiden. Probeer het al vast een keer ruim voor je wedstrijd.

Niet koken omdat het moet
‘Ik groeide op,’ vertelt Rodale, ‘in een fami­liebedrijf dat boeken en tijdschriften publiceerde. Die gaan over gezond eten, biologisch tuinieren en kweken én fitness, zoals Runner’s World. Van­wege ons werk werd onze boerderij bezocht door mensen van over de hele wereld en ik merkte dat een goede maal­tijd – met echt natuurlijke ingrediënten – mensen samenbrengt.’

Dit principe kwam centraal te staan in Rodales werk en gezinsleven. ‘Ondanks mijn drukke leven, maak ik thuis elke dag een verse maaltijd klaar. Ik kook niet omdat het moet, maar omdat ik het wil.’

Pittige pasta met rapini en verse worst

(6 personen)

Ingrediënten

  • 450 g pasta (elke soort)
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 450 g verse worst, in stukjes van 1,5 cm gesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 80 g gehakte rapini (broccoli-raap) of broccoli
  • 15 g versgehakte bladpeterselie
  • gemalen rodepepervlok­ken, sambal of tabasco
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • geraspte Pecorino Romano

 Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpak­king.
  • Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of wok op een middelhoog vuur.
  • Bak de stukjes worst in 6 minu­ten goudbruin.
  • Doe de knoflook en rapini erbij en roerbak 1 à 2 minuten.
  • Voeg de afgegoten pasta toe, samen met de resterende olie, peterselie en rode peper.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer goed door elkaar.
  • Bestrooi met geraspte kaas.

 

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch ontvangen? Meld je hier aan.

 

Tekst: Maria Rodale
Foto: Mitch Mandel