Ben je ’s ochtends ook zo moe?

Je denkt volgens het boekje te trainen, maar staat bijna elke ochtend niet echt fris op? Wat is er toch met je aan de hand?

woensdag, 16 augustus 2017, 7:00
Ben je ’s ochtends ook zo moe?

Dit helpt je uit bed te komen

Voel je je ’s ochtends vreselijk loom, maar is er van spierpijn of een hogere rusthartslag geen enkele sprake? Dan zit het waarschijnlijk wel goed met je training en ben je niet overtraind.

Voel je je ziek? Slaap dan rustig verder, want in dat geval heeft trainen geen enkele zin.

Is er echter van ziekte geen sprake, wees dan eerlijk en erken dat je gewoonweg lui bent, of een slapjanus, of je gaat chronisch te laat naar bed.

Dit helpt: spring meteen uit bed, doe je sportkleren aan en geef jezelf geen enkele mogelijkheid om een excuus te bedenken om niet te hoeven lopen.

Stok achter de deur
Natuurlijk, de eerste seconden nadat je wakker wordt, zijn het zwaarst. Daarna wordt alles steeds makkelijker. Als je eenmaal op gang bent gekomen, snap je niet meer waarom je eerder zo twijfelde.

Laat je ochtendloopje niet afhangen van je stemming na het wakker worden, maar bepaal de avond ervoor welk doel die training dient. En leg je loopspullen alvast klaar! Dat maakt het de volgende ochtend meteen veel gemakkelijker.

Zorg gerust ook voor een stok achter de deur: als je bijvoorbeeld met iemand hebt afgesproken om te gaan lopen, wordt niet komen opdagen al een heel stuk lastiger.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.
Tags: