Salade als krachtcentrale

Recept voor een heerlijk zomerse salade vol met vitaminen en mineralen.

dinsdag, 2 augustus 2016, 7:00
Salade als krachtcentrale

Kok en loper Marcus Samuelsson geeft dit bijgerecht een gezonde make-over.

Als je weinig mayonaise gebruikt en veel kool, dan wordt vezelrijke koolsla een verrassend voedzame salade: een ware krachtcentrale, met vitamine C en K, foliumzuur en mineralen als calcium en ijzer.

‘De ietwat scherpe smaak doet me denken aan het tafelzuur waar ik als kleine jongen zo dol op was,’ aldus de in Zweden geboren chef Marcus Samuelsson.
Samuelsson liep de New York City Marathon van 2005 in 3.36 uur.

regenboogslaREGENBOOGSLA
(vier porties)

  • ¼ rodekool
  • ¼ Chinese kool
  • 1 rode ui, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • partjes en sap van 1 grapefruit
  • partjes en sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • 1 el cottage cheese
  • 1 el mayonaise
  • 1 el rozijnen
  • chilipoeder
  • selderijzout
  • zout

 

BEREIDING

  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
  • Smeer kool en ui in met olijfolie en leg in de pan.
  • Regelmatig keren om gelijkmatig te grillen (Chinese kool heeft vijf minuten nodig, de rest tien).
  • Laat afkoelen.
  • Rasp de kool en snij de ui fijn.
  • Meng in een schaal de fruitpartjes en -sappen, cottage cheese, mayonaise en rozijnen.
  • Voeg kool en ui toe en hussel door elkaar.
  • Breng op smaak met specerijen en zout.

 

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch ontvangen? Meld je hier aan.

Tekst: Marcus Samuelsson
Fotografie: Getty, Mitch Mandel