Stoom afblazen door te gaan hardlopen is in dit geval niet aan te raden

Hardlopen is een geweldige manier om te ontspannen, maar er zijn momenten denkbaar dat je het beter kunt overslaan.

donderdag, 3 augustus 2017, 7:00
Stoom afblazen door te gaan hardlopen is in dit geval niet aan te raden

Hormonen

Stel je hebt een blessure en wilt gezond weer terugkomen. Wat moet je dan doen om snel weer te kunnen sporten?

Je kunt daarbij denken aan actieve hersteloefeningen, fysiotherapie, oefeningen voor je flexibiliteit, voldoende en goed eten of enige pijnbestrijding. En hardlopen? Zou kunnen, maar er is een situatie dat het juist is af te raden.

Stoom
Als je loopt om stoom af te blazen, kun je in dit geval beter op zoek gaan naar een andere lichamelijke activiteit om die stress mee te ver­werken.

‘Stress zorgt ervoor dat het lichaam hormonen loslaat die niet gunstig zijn voor de heling en het herstel. En andersom kan een blessure ook voor meer stress zorgen,’ zegt sportarts Nathaniel Jones.

Probeer daarom in dit geval voor medita­tie, yoga of een rustige wandeling in een kalmerende omgeving. Zo is bewe­zen dat wandelen in de natuur negatief denken effectief helpt verminderen.

 

Lees nu het complete artikel over het verkorten van je blessuretijd via Blendle. Of koop meteen het hele juli/augustusnummer met dit artikel in onze webshop of neem een aantrekkelijk abonnement.

Wil je voortaan elke dag onze Looptip en de laatste nieuwtjes op Runnersweb automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan.

Tags: