Video’s vol inspiratie

Films en video's kunnen heel instructief zijn, maar de kracht van beeld reikt veel verder.

dinsdag, 20 oktober 2015, 7:00
Video’s vol inspiratie

Films en video’s kunnen heel instructief zijn, maar de kracht van beeld reikt veel verder.

Kijk bijvoorbeeld eens rond op de website themotivatedrunner.com. Daar is een reeks inspirerende video’s verzameld, die je passie aanwakkeren en je motiveren. Je moet alleen hier en daar wel het Amerikaanse sausje eraf schrapen.

Soms stuit je er op commerciële video’s, maar ook die zullen je beroeren. Zo niet, kijk dan naar het filmpje van The Penn State University over de Thon-campagne (Don’t Waste One Minute). De bijbehorende muziek zweept je nog eens extra op.

Motivatie heb je in alle soorten en maten, maar had je hier wel eens aan gedacht?

Los van de video’s biedt de website je rond de vierhonderd motiverende loopsongs en een reeks bezielende quotes. Zoals die van de Amerikaanse marathonloper Don Kardong: ‘Zonder twijfel zijn een goed stel hersenen en een paar loopschoenen essentieel om marathonsuccessen te boeken. Als je echter moet kiezen, dan worden het de schoenen, want meer mensen voltooien een marathon zonder hersenen dan zonder schoenen.’

Een van de populairste ‘personal motivators’ van nu is de Amerikaan Eric Thomas, die ook wel de ‘Hip-Hop Preacher’ wordt genoemd vanwege zijn vermogen om jongeren te inspireren op een hippe manier. Zijn speech is onder een filmpje van een Amerikaanse atleet gezet wat tot een mooi resultaat leidt.