36e Sylvestercross

Een van je beste voornemens: deelnemen aan deze pittige loop op Oudjaarsdag.

dinsdag, 27 december 2016, 10:41
36e Sylvestercross

Nog niet in het donker.

Het zijn mooie plannen daar in Soest en omstreken: een loop in het feeërieke donker door de schitterende natuur nabij Soest. Maar ze moesten nog even in de ijskast. En ook de naamgeving blijft zoals die was: cross in plaats van trailrun.

duinen-sylvester

Dat laatste zie je steeds vaker: noem een ‘ouderwets’ crossje een trailrun en de deelnemersaantallen stijgen met stip. In Soest is dat nauwelijks nodig.
Dit is een van de weinige crossen in Nederland met een breed deelnemersveld en volop recreatieve lopers.

Mul zandsylvesterlogo
Die het wel voor hun kiezen krijgen in het mulle zand van het duingebied (start/finish) en op de onverharde bospaden. Een mooi, maar pittig parcours, waar velen graag terugkeren, tot en met de internationale prominenten.

Zo starten dit jaar naast de Nederlandse cracks Khalid Choukoud, Michel Butter, Jesper van der Wielen, Ronald Schroër, Richard Douma en Roy Hoornweg ook Jeroen d’Hoedt (de winnaar van vorig jaar), Soufiane Bouchiki en Koen Naert (alle drie uit België) en verder Abdi Ulad Hakin (Denemarken), David Nilsson (Zweden) en ook de Italiaanse crosskampioen Yassine Rachik.

Bij de vrouwen zullen de meeste ogen gericht zijn op de ‘Olympische’ Maureen Koster en Andrea Deelstra die het zwaar zullen krijgen tegen de Belgische langeafstandskoningin Veerle DeJaeghere. Naast atletes uit België, Zweden en Marokko komen verder de jonge Nederlandse atletes Marcella Herzog, Jill Holterman, Marijke de Visser, Jacelyn Gruppen, Lotte Krause en Veerle Bakker aan de start.

Dertig races
Het is niet niks wat je krijgt voorgeschoteld, aanstaande zaterdag: liefst dertig (!) verschillende wedstrijden, dus wat let je nog om thuis te blijven?

Met een kleine vierduizend deelnemers levert de organisatie een huzarenstukje dat al 35 keer goed is afgelopen. Debuteer jij bij de 36e keer?

Inschrijven
Voor recreanten is er met name de cross over 4 kilometer (10.40 uur) en de cross over 3, 6 of 9 kilometer (start 15.00 uur).
Je kunt je online nog tot 30 december inschrijven en de laatste twee dagen in de kantine van AV Pijnenburg in Soest (tot 45 minuten voor de start van je onderdeel).

36e Sylvestercross

  • Zaterdag 31 december
  • Soest (Utrecht)
  • Afstanden: 1,2, 2, 3, 4, 6, 8, 9 en 10,4 km
  • Start: 09.30-15.00 uur
  • Organisatie: Stichting Sylvestercross Soest
  • Inschrijving: Inschrijven.nl of tot 45 minuten voor de start.
  • Inschrijfkosten: € 8 – € 13
  • Website: www.sylvestercross.nl

 

Foto (boven): Sylvestercross/Marc Lourens
Foto (midden): Sylvestercross/Jaap van den Broek

Tags: