45e Kangoeroeloop

Wat doen hardlopers met Kerstmis? Natuurlijk … hardlopen.

woensdag, 21 december 2016, 13:52
45e Kangoeroeloop

Zou de glühwein dit jaar goed smaken?

In Vught zetten ze het op Tweede Kerstdag massaal op een lopen. De lokale Kangoeroeloop, die al 44 edities op de teller heeft staan, is met ongeveer drieduizend deelnemers vrijwel zeker het grootste loopevenement met Kerstmis in Nederland.

logokangoeroeloop

Vorig jaar was het liefst 15,3 graden in deze buurgemeente van Den Bosch, maar dat gaf de deelnemersaantallen geen extra grote boost. Hoe wordt het aanstaande maandag, als het opnieuw niet echt winters gaat worden? Je kunt je in ieder geval nog op de dag zelf aanmelden en wellicht smaakt de glühwein dit jaar ook nog beter.

Zes afstanden
Er valt voor veel type lopers genoeg te beleven vanaf de start op de kunststofatletiekbaan van sportclub Prins Hendrik Vught. Zo zijn er liefst zes verschillende afstanden, variërend van 5 tot 27 kilometer, waarbij je ook op de Helvoirtsche Heide terechtkomt. Vanzelfsprekend is er voor de Vughtsche Heide en De IJzeren Man ook een prominente plaats op de routes.

De route van de 5 kilometer.

De route van de 5 kilometer.

Het gedeeltelijk onverharde parcours voert je over rustige wegen. Je loopt langs akkers, weilanden en bossen en kunt onderweg zelf nog je definitieve afstand kiezen door de juiste afslag te nemen.

Ruud van Nistelrooij
Het evenement kende recent enkele bijzondere deelnemers, zoals Ruud van Nistelrooij in 2012, en een groep vluchtelingen uit Rosmalen in 2015. Zij trainden daarvoor bij Prins Hendrik en kregen ook gebruikte schoenen en kleding toegestopt. Een mooi gebaar met Kerstmis leverde hen een onvergetelijke middag op.

Inschrijven
De deelnemers in Vught komen uit het hele land voor een prestatieloop die open staat voor trimmers, atleten, wandelaars en snelwandelaars. Online inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 23 december 23.59 uur via www.inschrijven.nl.

Startbewijzen zijn op Tweede Kerstdag vanaf 11.00 uur nog te koop bij het inschrijfbureau naast het clubhuis van Prins Hendrik, maar de organisatie ontvangt liever eerder je voorinschrijving.

Om 13.10 begint op het middenterrein een warming-up voor iedereen, waarna om 13.30 uur het startschot klinkt.

45e Kangoeroeloop

  • Maandag 26 december
  • Vught (Noord-Brabant)
  • Afstanden: 5, 7,5, 12, 15, 21 en 27 km
  • Start: 13.30 uur
  • Organisatie: Prins Hendrik Vught
  • Inschrijving: www.inschrijven.nl of op de dag zelf vanaf 11.00 uur.
  • Inschrijfkosten: € 5 – € 8
  • Website: www.kangoeroeloop.nl

 

Foto: Kangoeroeloop/Alfons Goossens