Bradelierloop

Loop voor de gezelligheid en het goede doel. Óf de prijzen, want die zijn er zelfs voor de nummers 100, 200, 300 en 400.

woensdag, 9 augustus 2017, 10:17
Bradelierloop

Gezelligheid voorop

Zaterdag 12 augustus zal voor de 32e keer de Bradelierloop gehouden worden. Een gezellige loop is het uitgangspunt.

Het parcours is 5 kilometer lang en deelnemers kunnen kiezen voor één of twee rondes over het parcours dat langs kassengebied, water en deels door het dorp loopt. Op diverse plekken is er muziek en zijn er verzorgingsposten met water, sportdrank en fruit.

Lopen voor het goede doel
Op een herinneringsmedaille hoef je tijdens de Bradelierloop dan weer niet te rekenen. De organisatie heeft ervoor gekozen om met het inschrijfgeld ieder jaar een aantal goede doelen te steunen die te maken hebben met hardlopen of het Westland. Dit jaar zijn dat Team Westland, dat zich inzet om geld in te zamelen voor organisaties die verband houden met kanker door in vijf dagen wandelend de Tourmalet te beklimmen, en Stichting Kilometers voor Casper, die zich inzet om de overlevingskansen van patiënten met alvleesklierkanker te verbeteren.

Wel zijn er ereprijzen te winnen. Niet alleen voor de eerste drie finishers, ook voor de nummers 100, 200, 300 en 400 op iedere afstand.

Naast de 5 en 10 kilometer zijn er ook twee jeugdlopen. Een 1 kilometer voor de jeugd van 1 tot en met 11 jaar en een 2,5 kilometer voor de 12 tot 15-jarigen.

De Bradelierloop maakt deel uit van de Bradelierweek, een week vol festiviteiten die jaarlijks in Lier wordt georganiseerd. Zo kun je na de Bradelierloop nog een gokje wagen bij de paardenraces of uitrusten bij diverse muziekoptredens.

BRADELIERLOOP

  • Wanneer: Zaterdag 12 augustus
  • Waar: De Lier
  • Afstand: 5 en 10 kilometer (+ kidsrun)
  • Start: Vanaf 12.15 uur
  • Inschrijven: Na-inschrijving op de dag zelf
  • Inschrijfkosten: € 6
  • Organisatie: Olympus’70 en het Oranje Comité De Lier in samenwerking met de Lierse Roadrunners
  • Websitewww.bradelierloop.nl

 

Foto: Organisatie Bradelierloop

Tags: