PyramideTrail

De 110 hoogtemeters maken de ‘Slag om Austerlitz’ een bijzondere trail.

dinsdag, 16 mei 2017, 10:37
PyramideTrail
FOTO: GETTY

Geheime route

Na de succesvolle eerste editie wordt de PyramideTrail zaterdag uitgebreid met een extra afstand. De deelnemers kunnen naast de bestaande 11 kilometer, nu ook kiezen voor een race over 20 kilometer.

Deze wedstrijd, met de bijnaam ‘Slag om Austerlitz’, hebben we mede te danken aan Napoleon. De piramide in Woudenberg is een erfenis van de hier ooit gelegerde troepen van Napoleon.

Egyptisch
De Franse soldaten werden, mede om de verveling te verdrijven, in 1804 aan het werk gezet en schiepen in nog geen maand het huidige (deze eeuw gerestaureerde) monument, dat op een Egyptische piramide moest lijken. Austerlitz zelf verwijst naar de door Napoleons troepen gewonnen Slag bij Austerlitz (in wat nu Tsjechië is).

Voor de deelnemers zelf is het vooral van belang dat zij zich hier op een van de hogere delen van de Utrechtse Heuvelrug bevinden, met de piramide op het hoogste punt van deze prachtige bosrijke omgeving.

‘Trailen zoals trailen bedoeld is!’

Geheim gebied
Het parcours van de wedstrijd loopt om de piramide heen. Na 8 kilometer lopen de deelnemers ook nog naar boven en weer terug naar beneden.

De route bevat meerdere klimmen en afdalingen en kent maar liefst 110 hoogtemeters. De piramide is alleen onderdeel van de te lopen route als het droog is, aldus de organisatie. De uit graszoden en aarde opgeworpen heuvel is erg kwetsbaar voor zware regenval.

Nieuw
De nieuwe lus van 9 kilometer die aan de 11 kilometer is geplakt, voert de deelnemers over een geheime route. Dit is normaal gesproken een ontoegankelijk terrein in het omringende bosgebied. Het groene, dichtbegroeide terrein zorgt ervoor dat de wedstrijd als het ware voorbij vliegt.

Strava segment
Voor de snelle liefhebbers: er is zelfs een segment op Strava van deze wedstrijd, zodat je eenvoudig het klassement van alle deelnemers kunt bekijken.

De routes

11 kilometer

20 kilometer

De extra lus van 9 kilometer wordt aan de route van 11 kilometer toegevoegd.

PYRAMIDETRAIL

  • Wanneer: zaterdag 20 mei
  • Waar: Woudenberg (Utrecht)
  • Afstand: 11 en 20 kilometer
  • Start: 13.45 – 14.00 uur
  • Inschrijven: na-inschrijving op de dag zelf tussen 11.30 en 13.15 uur.
  • Inschrijfkosten: 11 km: € 15,00; 20 km: € 20,00
  • Organisatie: Team Pyramide Duathlon, Triathlon Soest
  • Website: PyramideTrail