Rode Kruis BloesemRun

De naam van de run verklapt het eigenlijk al: je loopt tijdens de route dwars door velden vol bloesem.

woensdag, 19 april 2017, 12:30
Rode Kruis BloesemRun

Succesvolle try-out

Op de avond vóór de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen vindt voor de tweede keer deze hardloopwedstrijd plaats.

Verdubbeling aantal deelnemers
De Bloesemtocht is een wandeltocht die jaarlijks wordt georganiseerd met als doel het verwerven van fondsen voor het Rode Kruis. ‘Dit jaar vindt op zaterdag 22 april de 25ste editie van de Bloesemtocht plaats,’ aldus marsleider Hans van Kranenburg, ‘en daarom wilden we graag iets nieuws toevoegen aan het evenement. Dat werd de BloesemRun.’

‘Vorig jaar is er als try-out al een recreatieve hardloopwedstrijd van 11 kilometer uitgevoerd. Met 250 deelnemers bleek dit succesvol en daarom gaan we ermee door en wordt het parcours dit jaar zelfs opengesteld voor 500 deelnemers.’

‘De organisatie gaat jaarlijks voor een kwalitatief goed evenement en dan is het af en toe ook tijd voor vernieuwing,’ aldus Caroline van der Burg, lid van het organisatiecomité. ‘In 2007 was dit de toevoeging van Nordic Walking-routes. En nu dus de BloesemRun.’

Unieke route
Het parcours is in deze tijd van het jaar in prachtige staat, want de bomen in de Betuwe staan vol in de bloesem. ‘De route kan alleen worden afgelegd door de aanleg van speciale bruggen over de Linge. Deze worden ieder jaar door de Koninklijke Landmacht aangelegd, speciaal voor de Bloesemtocht en nu dus ook voor de BloesemRun,’ vertelt Van der Burg.

De asfaltpaden leiden je richting de bloesemvelden, waar je onverhard verder loopt. De start vindt plaats op het veilingterrein van de Koninklijke FruitmastersGroep (Geldermalsen).

Facebook
Op de Facebook-pagina van de Nationale Rode Kruis BloesemRun deelt de organisatie verschillende feitjes over de bloesembomen. Wist je dat er van één appel- of perenboom maar liefst 100 tot 120 stuks fruit geplukt kunnen worden? Verder staan de kersen-, pruimen- en perenbomen als eerste in bloei, waar de appelbomen als laatsten aan de beurt zijn.

Het goede doel
‘Een groot deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel,’ aldus Van der Burg. Het gehele event haalde in 2016 maar liefst een bedrag van € 80.000 op voor het Rode Kruis.

Bekijk hier de aftermovie van de BloesemRun van vorig jaar:

RODE KRUIS BLOESEMRUN

Wanneer: vrijdag 21 april
Waar: Geldermalsen (Gelderland)
Afstand: 11 kilometer
Start: 18.45 uur
Inschrijven: check de online inschrijving
Inschrijfkosten: € 12,50
Organisatie: Stichting Rode Kruis Bloesemtocht
Website: BloesemRun

Foto’s: organisatie BloesemRun