TaMarathon

Op de dag dat je 42 jaar en 195 dagen wordt, is er maar een optie: de marathon!

woensdag, 8 februari 2017, 14:30
TaMarathon

Samen het leven vieren.

Aanstaande zaterdag, 11 februari, loopt Tamara van der Leij precies 42 jaar en 195 dagen op deze aardbol rond. Ze loopt ter gelegenheid van dat speciale moment een complete marathon.

tamara-van-der-leijMaximaal 49 andere atleten kunnen die dag samen met haar vanaf 12.00 uur op pad voor een marathon in en om Drachten. Er wordt gekozen voor een rustig tempo van gemiddeld 10 kilometer per uur.

Het wordt, aldus Tamara van der Leij, niet alleen een sportieve prestatie, maar vooral ook een ontmoeting om gezamenlijk het leven te vieren. Dat laatste kan niet los worden gezien van het herseninfarct, dat Tamara zes jaar geleden trof.

Tweede passie
Snel ingrijpen van haar echtgenoot en een neuroloog zorgde ervoor dat Tamara er zonder al te veel schade weer bovenop kwam. Vanzelfsprekend stond de wereld van de jonge moeder volledig op z’n kop. ‘Ik ben nog steeds blij en dankbaar dat ik er ben en het leven kan vieren met mijn tweede passie: hardlopen.’

tamara2Voorop staan natuurlijk Tamara’s man en haar twee zoontjes, maar zij steunen Tamara volledig in haar passie om heel veel trainingskilometers te maken. Dat heeft uiteindelijk ook resultaat gehad, want Tamara liep al een enkele marathons, waaronder die van Rotterdam en de Slachtemarathon.

Hersenstichting
De TaMarathon wordt ook georganiseerd om via de deelnemers (op dit moment 25) en hun sponsors een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor de Hersenstichting.

Draag jij ook een steentje bij aan de TaMarathon? Er zijn nog plekken vrij en wie niet wil meelopen maar wel wil helpen, kan ook een sponsorpakket afnemen. Voor slechts 10 euro word je al Maatje van de TaMarathon.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van de Tamarathon:

 

TAMARATHON

  • Wanneer: zaterdag 11 februari
  • Waar: Drachten (Friesland)
  • Afstand: 42,195 kilometer
  • Start: 12.00 uur
  • Organisatie: Tamara van der Leij
  • Website: www.tamarathon.nl

 

Foto’s: Tamara van der Leij