Zandstuve Bosloop XXL

Een fijne loopgroep, een fraaie omgeving en een goed doel voor kinderen. Wat wil je nog meer?

woensdag, 15 februari 2017, 14:30
Zandstuve Bosloop XXL

‘In vriendschap naar prestatie’

Overal in het land zijn er trouwe organisaties die de hele winter door met een bepaalde regelmaat een trimloop organiseren. Ze trekken misschien honderd, soms enkele honderden lopers, en telkens is het weer een gezellige reünie in een ongedwongen, maar sportief kader. En natuurlijk een uitstekende gelegenheid om ook even de vorm te testen of weer een paar snelle kilometers bij te schrijven.

In Vroomshoop is het niet anders tijdens de Zandstuve Boslopen. Of toch wel: deze editie heeft aanstaande zaterdag het predikaat XXL meegekregen. De toevoeging extra extra large kan maar één ding betekenen: lekker lang lopen.
Na de drie standaard Zandstuve Boslopen over 5 en 10 kilometer (onderdeel van de zeven wedstrijden tellende Vechtdal Cross Competitie) is het dit keer met de halve marathon op het programma helemaal raak. En ook niet misselijk: de 11 kilometer boscross.

Onverhard
Het parcours van deze twee afstanden is voornamelijk onverhard. Eerst ga je het buitengebied van Vroomshoop in en je finisht na een rondje door het Zandstuve bos.

Met deze trimloop wordt geld ingezameld voor de stichting Kans voor een kind. Hiermee kunnen individuele wensen vervuld worden van Twentse kinderen die kampen met een lichamelijke of psychische ziekte of lijden onder bepaalde sociale of maatschappelijke omstandigheden.

De organisatie
Loopgroep de Zandstuve wordt gevormd door hardloop-diehards uit de regio Vroomshoop. Met elkaar maken ze deel uit van omnivereniging Sportlust Vroomshoop.

Het was een voetbalvereniging die het initiatief nam voor deze samenwerking en samen dragen de leden de missie “In vriendschap naar prestatie” uit. Samen sporten en het ontmoeten van elkaar in een vriendschappelijke en open omgeving is de drijvende kracht achter Loopgroep de Zandstuve.

Als dat geen fijne uitnodiging voor aanstaande zaterdag is.

Zandstuve Bosloop XXL

 

Foto: Loopgroep de Zandstuve

Tags: